Διοίκηση Τάσεις

Μουσεία για όλους τους τυρολάτρεις

1. Το Μουσείο Τυριού του Άμστερνταμ (Amsterdam Cheese Museum), Ολλανδία

Εκτός από τις γευστικές δοκιμές, που περιλαμβάνουν τεράστια ποικιλία, από το παραδοσιακό Gouda, μέχρι πολύ σπάνια τυριά, εδώ μπορεί κανείς να δει τον ακριβότερο κόφτη τυριών (slicer) του κόσμου, να βρει πληροφορίες για όλα τα Ολλανδικά τυριά, ακόμη και να φωτογραφηθεί με την παραδοσιακή φορεσιά Ολλανδού κτηνοτρόφου!

2. Maison du Camembert , στο χωριό Camembert της Νορμανδίας, Γαλλία

Το τυρί που αποτελεί μέρος της γαστρονομικής παράδοσης της Γαλλίας, δεν θα μπορούσε παρά να έχει το δικό του μουσείο. Εδώ οι επισκέπτες μαθαίνουν την ιστορία του συγκεκριμένου τυριού (που χρονολογείται από το τέλος του 18ου αιώνα), όσα πρέπει να γνωρίζουν για την παραγωγή του, και μπορούν να δουν περισσότερες από 500 ετικέτες που αφορούν στην προώθηση του Camembert στην διάρκεια των ετών. Η συλλογή του μουσείου αριθμεί συνολικά 210.000 ετικέτες, αλλά δεν υπάρχει χώρος για να εκτεθούν όλες ταυτόχρονα!

3. National Historic Cheese-making Center & Museum, Monroe, Wis. ΗΠΑ

Η Πολιτεία του Wisconsin είναι η καρδιά της παραγωγής τυριού των Ηνωμένων Πολιτειών, άρα είναι λογικό να βρίσκεται εδώ το Εθνικό Ιστορικό Κέντρο & Μουσείο Τυροκομίας, όπου μπορεί κανείς να εξερευνήσει ένα ανακατασκευασμένο εργοστάσιο του 19ου αιώνα, που είχαν ιδρύσει Ελβετοί μετανάστες για να παράγουν το περίφημο Swiss Cheese.

4. The Ingersoll Cheese & Agricultural Museum, Ontario, Καναδάς

Εκατό περίπου μίλια δυτικά του Τορόντο βρίσκεται μια μικρή πόλη, που στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν ζωηρό κέντρο παραγωγής και εμπορίας τυριού. Το 1977 κτίστηκε ένα πιστό αντίγραφο του αρχικού εργοστασίου, που σήμερα αποτελεί μέρος του Αγροτικού & Τυροκομικού Μουσείου του Ingersoll. Εδώ οι επισκέπτες μαθαίνουν και την ιστορία ενός κεφαλιού Cheddar βάρους τριών τόννων, που τυροκομήθηκε από τρία τυροκομεία της πόλης το 1866 και έκανε την πόλη διάσημη!

5. Allansford Cheese World Museum, Victoria, Αυστραλία

Στον Κόσμο του Τυριού του Allansford αποδίδεται φόρος τιμής στους κτηνοτρόφους χωρίς τους οποίους δεν θα υπήρχε τα υπέροχα κεφάλια τυριού της Αυστραλίας. Οι επισκέπτες μαθαίνουν την ιστορία των τοπικών αγροκτημάτων και των κτηνοτρόφων-τυροκόμων και απολαμβάνουν γευστικές δοκιμές των Cheddar της περιοχής.

Αν λοιπόν σας βγάλει ποτέ ο δρόμος σε μια από αυτές τις γωνιές του κόσμου, θα ξέρετε τι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να επισκεφτείτε!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λευκωσία: Tο πρώτο εστιατόριο που δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Taste and Hospitality

Tik Tok: ‘Ένα εργαλείο μάρκετινγκ που δεν πρέπει να αγνοήσουν τα ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Τι Σημαίνει να Είσαι Κύπριος…από την οπτική ματιά ενός Ελλαδίτη!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!