Νέα Νεα της Αγορας

«Ας αρχίσουν οι χοροί» – Από τις 6 το πρωί αίρεται ο περιορισμός για συναθροίσεις 10 ατόμων

Τέλος από τις 6 το πρωί στον περιορισμό συνάθροισης 10 ατόμων το μέγιστο, σε οικίες και δημόσιους χώρους, νοουμένου ότι τηρούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες ασφάλειας και υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης, όπως αναφέρεται και στο τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνίας 19 Ιουνίου, επιτρέπεται από σήμερα η λειτουργία παιδότοπων εσωτερικού χώρου.

Περαιτέρω, παρά το γεγονός ότι στον αρχικό σχεδιασμό για την περίοδο 24 Ιουνίου-6 Ιουλίου 2020, ο μέγιστος αριθμός προσώπων σε συναθροίσεις είχε καθοριστεί στα 50 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο, η πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών επέτρεψε την αύξηση του ορίου αυτού και, ως εκ τούτου, ο μέγιστος αριθμός προσώπων σε συναθροίσεις (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου) καθορίζεται στα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους ή 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, ρύθμιση που ήταν προγραμματισμένη να ισχύσει από τις 7 Ιουλίου 2020.

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη μαζική συνάθροιση και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο.

Ως μαζικές συναθροίσεις νοούνται, μεταξύ άλλων, οι γάμοι, οι βαφτίσεις, οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, οι ιδιωτικές συνάξεις σε οικίες και οποιαδήποτε άλλη μορφή μαζικής συνάθροισης.

Στην περίπτωση που οι κοινωνικές συναθροίσεις πραγματοποιούνται σε οικίες, στον μέγιστο αριθμό περιλαμβάνονται και οι μόνιμα διαμένοντες.

Συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται στις 9 και 30 υπό την Προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναμένονται ανακοινώσεις έκπληξη.

Πηγή: cyprustimes

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Χαμένοι στην μετάφραση» μαγαζάτορες και Αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Επιτυχής έναρξη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Κολύμπι στην εποχή του κορονοϊού: Δύο άνδρες ντύθηκαν σημαδούρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!