Νέα Νεα της Αγορας

«Ριβιέρα Ακάμας»: Το πλάνο του Υφ.Τουρισμού

Η έλλειψη κοινής ταυτότητας και κοινής στρατηγικής ήταν ένας παράγοντας που ανέκαθεν προβλημάτιζε τους τουριστικούς παράγοντες. Με στόχο την υλοποίηση της τουριστικής στρατηγικής και τη συμπερίληψη της Κύπρου στις 30 πιο ανταγωνιστικές τουριστικά χώρες παγκοσμίως, το Υφυπουργείο Τουρισμού προκήρυξε διαγωνισμό για την προώθηση του  βορειοδυτικού μέρους της Κύπρου.

 Ουσιαστικά, το Υφυπουργείο Τουρισμού επιδιώκει να προωθήσει τον τουρισμό σε περιοχές που δεν έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής από τον Πωμό, το Νέο Χωριό και την Πόλη Χρυσοχούς με τα χωριά Ανδρολύκου, Κάθηκα, Κρήτου Τέρρα κ.τ.λ.

 Το 2021 το τοπικό σχέδιο Ακάμα

Στόχος να συγκεντρώσει όλες τις μικρές κοινότητες κάτω από μια ομπρέλα η οποία θα έχει ένα ενιαίο brand name, με το οποίο θα συστήνεται και θα προσελκύει τις εξωτερικές αγορές τουρισμού.

 Όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα, η περιοχή χρειάζεται ένα ξεχωριστό όνομα, προκειμένου να προωθηθεί στην ολότητα της από το Στρουμπί, τον Κάθηκα, την Ίνια, τον Ακάμα και τον Πύργο. Υπάρχουν εισηγήσεις όπως προωθηθεί ως «κυπριακή Ριβιέρα», ή «Ριβιέρα της Αφροδίτης», ή «Ριβιέρα του Ακάμα».

 Σήμερα η κάθε μια κοινότητα προωθεί το χωριό της. Όπως εκτιμά το υφυπουργείο, με την προώθηση των κρυμμένων θησαυρών της περιοχής, το προσφερόμενο προϊόν θα αναβαθμιστεί και θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα στις κοινότητες Ακάμα και κατ’ επέκταση θα δημιουργήσει συνθήκες για ανάπτυξη στην περιοχή. Η περιοχή μπορεί να επωφεληθεί από τον οικολογικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό και αλλά και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας.

 ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ/ Δήμητρα Λάντου  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Επίσημο: Διάταγμα / Τέλος οι επισκέψεις από σήμερα–Οι εξαιρέσεις

Taste and Hospitality

Ανά τετράδες και μόνο έξω θα πίνουν καφέ στην Ελλάδα…

Taste and Hospitality

Πάφος: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Λαϊκή Αγορά – Tο 1ο βραβείο ΔΕΝ απονεμήθηκε

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!