Επιχειρηματικά Νέα

Στα όρια του πανικού οι επιχειρηματίες στη τουριστική βιομηχανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Aν και σε λίγα 24ωρα εισερχόμαστε στο δεύτερο μήνα του Καλοκαιριού, οι εικόνες που επικρατούν στις τουριστικές περιοχές, δεν θυμίζουν καθόλου τις εικόνες κοσμοσυρροής τουριστών που επικρατούσαν την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην επαρχία Αμμοχώστου κάνουν λόγο για τουριστικό έτος καταστροφής, καθώς η επιδημία επέφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις και η τουριστική βιομηχανία παραμένει μετέωρη.

Με αυτά τα δεδομένα, τα πλείστα ξενοδοχεία δεν έχουν πάρει ακόμα την απόφαση για το εάν θα επαναλειτουργήσουν, καθώς η Ρωσία και η Αγγλία παραμένουν εκτός του προγραμματισμού της Κυβέρνησης και η κατάσταση παραμένει αβέβαιη και δύσκολη.

Οι ξενοδόχοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι η κυβέρνηση να ανακοινώσει το άνοιγμα των δύο αγορών, Βρετανίας και Ρωσίας, ώστε να γίνουν οι προγραμματισμοί των τουριστικών πρακτόρων και των ταξιδιωτικών γραφείων. Κυβέρνηση και επιστημονική ομάδα παρακολουθούν την πορεία των κρουσμάτων, καθώς υπάρχει η ανησυχία για τυχόν διασπορά του ιού στην κοινότητα εάν επιτραπούν οι πτήσεις.

Νωρίτερα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υφυπουργό Ευρωπαικής Γειτονίας στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών για την άρση των περιοριστικών μέτρων στον τουρισμό

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠτΔ

Την ίδια ώρα ο γ.γ του Ακελ μετά απο περιοδεία του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, απέστειλε επιστολή στον ΠτΔ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ζητώντας άμεση διευθέτηση.

«Η Κυβέρνηση παρέχει στους μόνιμους υπάλληλους που είναι με αναστολή εργασιών επίδομα 60% του μισθού τους με μέγιστο ποσό τα €1214. Τους εποχιακούς που τερμάτισαν την υπηρεσία τους και εξάντλησαν τους 6 μήνες ανεργιακού επιδόματος, τους παρέχει μόνο €360 το μήνα. Συνεπώς, όλους αυτούς, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν αυτή την περίοδο ένα εισόδημα της τάξης των €1000 – €2000 σε κάποιες περιπτώσεις, σήμερα λαμβάνουν μόνο €360 και αυτά μέχρι τις 12/10/2020», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ακόμη ο Άντρος Κυπριανού όσον αφορά το διάταγμα για τον αριθμό ατόμων σε εξωτερικό χωρό, ζητά όπως απο 150 που είναι σε ισχύ να επανέλθει στα 200 άτομα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

11 Μαρτίου μέχρι τις πρωινές ώρες της 21ης Μαϊου: 11.769 καταγγελίες!

Η πρώτη πτήση της Lufthansa προς Αθήνα μετά την καραντίνα (Βίντεο)

Taste and Hospitality

Λεμεσός: Κλείνει ο χώρος της εστίασης στις 10.30 (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!