Νέα Νεα της Αγορας

Παίρνουμε πίσω 1.800 εκτάρια γης από τις Βρετανικές Βάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξι χρόνια κράτησαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένου Βασιλείου προτού οριστικοποιηθεί η Συμφωνία του 2014 για τη Μη Στρατιωτική Ανάπτυξη των Βρετανικών Βάσεων, Ακρωτηρίου και Δεκέλειας και παράλληλα να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη των περιοχών.

Όπως γράφει ο  Άγγελος Νικολάου στον «Φιλελεύθερο», η συμφωνία προβλέπει μια σημαντική αναθεώρηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των περιουσιών, με πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των κατοίκων και των ιδιοκτητών ακινήτων.

Απεγκλωβίζεται για σκοπούς ανάπτυξης ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του εδάφους εντός των Βρετανικών Βάσεων, το οποίο εντάσσεται πλέον σε πολεοδομικές ζώνες.

Πιο συγκεκριμένα, 1.800 εκτάρια γης, περίπου 860 στην περιοχή Ακρωτηρίου και άλλα 930 στην περιοχή Δεκέλειας εντάσσονται σε ζώνες ανάπτυξης.

Η συμφωνία μη στρατιωτικής ανάπτυξης επηρεάζει τρεις δήμους (Ύψωνα, Κάτω Πολεμιδιών και Δερύνειας) και 16 κοινότητες (Ασώματος, Τραχώνι, Κολόσσι, Ερήμη, Σωτήρα, Παραμάλι, Αυδήμου, Ακρωτήρι, Φρέναρος, Αυγόρου, Αχερίτου, Πύλα, Ορμήδεια, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Άχνα) στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο Φαίδωνας δεν τα παράταει – Αναβάθμιση ΤΩΡΑ!

Taste and Hospitality

TUI Βρετανίας: Ακυρώνει ταξίδια στην Κύπρο έως τις 23/8

Taste and Hospitality

Η Cathay Pacific καταργεί 8.500 θέσεις εργασίας – Κλείνει η θυγατρική της

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!