Νέα Νεα της Αγορας

O Ιούνιος έκλεισε με 40 χιλιάδες επιβάτες από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 29 αφίξεις προερχόμενες από Αθήνα, Βίλνιους, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Βιέννη, Τελ Αβίβ, Ζυρίχη, Βαρσοβία, Βρυξέλλες, Ντόχα, Μόναχο, Cluj Ναπόκa, Σόφια, Θεσσαλονίκη, Ιάσιο, Βάρνα, Ηράκλειο, Άμστερνταμ και Luton.

Θα πραγματοποιηθούν 29 αναχωρήσεις για Αθήνα, Βίλνιους, Βουδαπέστη, Βιέννη, Βελιγράδι, Θεσσαλονίκη, Ζυρίχη, Βαρσοβία, Τελ Αβίβ, Βρυξέλλες, Ηράκλειο, Αθήνα, Ντόχα, Cluj Ναπόκα, Μόναχο, Σόφια, Ιάσιο, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ, Luton και Βάρνα.

Τις πτήσεις θα πραγματοποιήσουν οι εταιρείες Olympic Air, Wizz Air, Blue Air, Cyprus Airways, Edelweiss, Austrian Airlines, Ιsrair Airlines, Air Serbia, Wizz Air UK και Qatar Airways, Transavia, Lufthansa.

Η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, ανέφερε πρόσφατα ότι αναμένεται τον Ιούλιο να ξεκινήσουν εντατικά αρκετά προγράμματα πτήσεων από τα αεροδρόμια της Κύπρου.

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα εγκαίνια της νέας βάσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας της αεροπορικής εταιρείας Wizz Air που έγιναν την Δευτέρα 29 Ιουνίου επιτρέπει στην Hermes Airports «να βλέπει «τα αεροδρόμια της Κύπρου με αισιοδοξία».

Η κ. Κουρούπη είπε ακόμα πως «ο Ιούνιος έκλεισε με 40 χιλιάδες επιβάτες από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου» και σημείωσε πως «αναμένουμε ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει ουσιαστική αύξηση στην πραγματοποίηση πτήσεων και σταδιακά θα προχωρήσουμε σε μεγαλύτερους αριθμούς».

Υπολογίζουμε ανέφερε ότι «αναλόγως και με τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό, ο Ιούλιος μπορεί να φτάσει στο 40% του τι αναμέναμε να έχουμε για τον συγκεκριμένο μήνα».

Σημειώνεται ότι όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν το Έντυπο Εντοπισμού Επιβατών, να υπογράψουν σειρά δηλώσεων και, όπου είναι απαραίτητο, να ανεβάσουν στην πύλη του Cyprus Flight Pass πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει αρνητικό PCR για την ασθένεια Covid-19.

Στους χώρους του αεροδρομίου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της παραμονής των επιβατών στο τερματικό κτίριο, σε όλους τους επιβάτες λαμβάνεται ο πυρετός, ενώ υπάρχουν ευδιάκριτες σημάνσεις για να υπενθυμίζουν στους επιβάτες ότι πρέπει να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ακόμα στο τερματικό κτίριο δεν επιτρέπεται σε κανένα η είσοδος εκτός από τους επιβάτες και το προσωπικό του αεροδρομίου, έχει εντατικοποιηθεί η καθαριότητα σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου και έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 50 αντισηπτικά χεριών τα οποία είναι διαθέσιμα για το κοινό και το προσωπικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πόσο αλκοόλ μπορούμε να πίνουμε καθημερινά;

Taste and Hospitality

Ελλάδα: Η πρόταση των beach bar για να ανοίξουν το καλοκαίρι

Taste and Hospitality

Δεν αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της κατάστασης: Μια καφετέρια ανοιχτή και ένα.. ενεχυροδανειστήριο!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!