Νέα Νεα της Αγορας

Ήταν Καπετάνιος γιατί το λάτρευε…Οι υπόλοιποι για την καλοπέραση και το θεαθήναι

Σε ηλικία 94 ετών ο Γλαύκος Κληρίδης άφησε την τελευταία του πνοή το 2013… ήταν ανάμεσα στους πιο αγαπημένους πολιτικούς που γέννησε ποτέ η χώρα.

Το χιούμορ του Κληρίδη ήταν διαρκές. Ακόμα και τον.. γάμο του σατίριζε: «Είμαι ο μοναδικός πολιτικός στην Κύπρο που νυμφεύθηκε δύο φορές, χωρίς να υπάρξει ποτέ διαζύγιο, την… ίδια γυναίκα. Την πρώτη ήταν όταν ήμουν νέος, τότε που γνώρισα την μέλλουσα, ινδικής καταγωγής σύζυγό μου Λίλα, στο BBC, όπου εργαζόταν η αδελφή μου. Τη δεύτερη μόλις εξελέγη πρόεδρος της Κύπρου, αυτή τη φορά με θρησκευτικό γάμο. Ο αρχιεπίσκοπος μετά την ορκωμοσία, βάφτισε εν ριπή οφθαλμού τη γυναίκα μου χριστιανή, της έδωσε το όνομα Ειρήνη και μετά μας ζήτησε να παντρευτούμε, σαν καλοί χριστιανοί στην εκκλησία…».

Λίγο πολύ την ιστορία του την ξέρετε και δεν εστιάζομαι σ’ αυτή. Σήμερα ξύπνησα «ανάποδα», εκνευρισμένη και με πολύ θυμό. Σε μια χώρα όπου από το 1974 έκανε ένα μικρό «διάλειμμα» τις δεκαετίες του ’80 και ’90 με ανάκαμψη στην οικονομία και τουρισμό τώρα μπήκαμε σε νέες εποχές αυτές με «μεγαλύτερη ιπποδύναμη».

Με ενοχλεί να ξυπνάω το πρωί και να βλέπω μηνύματα και φωτογραφίες στο κινητό μου με άδεια ψυγεία, με ανθρώπους να κουβαλούν φαγητά σε συμπατριώτες μας, με ενοχλεί να πρέπει να συμπληρώσουμε αίτηση για ένα Ε/Κ παιδί που έχει πρόβλημα με 200 διαβεβαιώσεις, με ενοχλεί το θέαμα με ουρές για ένα σακούλι ρύζι και δυο κουτιά μακαρόνια την ώρα που φιγουράρουν οι πολιτικοί την απόλυτη οικονομική τους δύναμη.

Πολιτικά δεν ανήκω πουθενά (τα είπαμε χίλιες φορές) την ψήφο μου σε κάλπη σε προεδρικές θα την δώσω σε εκείνον που θα μου παραδώσει κράτος και όχι κοινότητα. Άλλωστε το λέει και η ταυτότητα μου: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οπότε μην μου πουλάτε φούμαρα περί «κράτος δικαίου» και δεν ξέρω και’γω τι άλλο…Η αίγλη έχει πάει περίπατο και όλα δείχνουν πλαστικά στα μάτια μας. Τα χαμόγελα, τα ξενύχτια, οι μπλαζέ συμπεριφορές, όλα για το θεαθήναι και σας πήραμε χαμπάρι.

Ο Γλαύκος απέκτησε χρήματα και έκανε περιουσία και φίλους της παγκόσμιας ελιτ. Εκτός από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και τα «κλικ» των φωτογράφων, ποτέ δεν προκάλεσε μέσω της πλούσιας ζωής που ενδεχομένως να έκανε.

Ηταν καπετάνιος του κράτους και της ζωής του όχι για τα μάτια του κόσμου. Και όλοι εσείς που τον αγαπήσατε πάρτε μια δόση από το «Life style» του.

Το σκάφος του «Καίτη ΙΙ» το χρησιμοποιούσε για μικρές κρουαζιέρες. Είχε δύο καμπίνες, δύο τουαλέτες με ντουσιέρα, κουζίνα και σαλόνι, χωρητικότητας 36 ατόμων. Είχε μήκος 23 μέτρα και ήταν περίπου 80 χρονών με την αξία του να εκτιμάται στα 100.000 ευρώ. Το είδε κανείς σε φωτός μέσα- έξω;

Χαμηλώστε τους τόνους γενικώς, κυβερνώντες και μη. Στα τραπέζια μιλάτε πιο σιγά  για τα πάρτι στη Μύκονο και τα ταξίδια στο Μαϊάμι… Έχεις χρήματα; O «νόμιμος» μισθός σου αγγίζει τις 7000 (λέμε τώρα)  δείξτε την καλοπέρασή σας, εκεί που σας παίρνει.

Αν μπορούσαν να δουν την πουτέλεια και την αγάπη μέσα απο αυτό το βλέμμα η “Κατάθεση” σου θα μας έπαιρνε μπροστά…

Τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να μπει στα μεγάλα σαλόνια της ανώτερης κοινωνίας; Ποιος σκοπός μπορεί άραγε να αγιάζει κάθε μέσο; Δουλειά δική σας. Ασχοληθείτε επί της ουσίας με την κοινωνία…με κάθε ανθρωπο ξεχωριστά. Μια χούφτα μείναμε σε τούτο τον τόπο.

Πάω για βουτιές και έχω να ξοδέψω και τα 121 ευρώ που πήρα προχθές από το κράτος και δεν ξοδεύονται τα άτιμα με τίποτα!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

75 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα – «Μπήκαν ξωτικά σε Δήμο»

Blue Orange Property Management Services: Ξεπέρασε τη διαχείριση των 4500 οικιστικών μονάδων

Taste and Hospitality

Πάφος: Γέμισαν οι καφετέριες και τα εστιατόρια το τριήμερο (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!