Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Πτήση Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μόλις 3,5 ώρες

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά την πρώτη πτήση του  Concorde, του πρώτου και μοναδικού ως σήμερα υπερηχητικού επιβατικού αεροπλάνου, μια αμερικανική εταιρία έχει βάλει σκοπό να επιστρέψει στο ταξίδι που σπάει το φράγμα του ήχου.

Η Boom Supersonic ανακοίνωσε πως ήδη έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεροσκάφος, το XB-1, το οποίο και θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ οι δοκιμασίες θα ξεκινήσουν το 2021.

«Το XB-1 είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να φέρουμε το υπερηχητικό ταξίδι πίσω στον κόσμο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο Μπλέικ Σκολ, ιδρυτής και CEO της Boom Supersonic.

«Οι πτήσεις θα είναι δυο φορές πιο γρήγορες κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να ταξιδεύουμε δυο φορές πιο μακριά – φέροντας περισσότερους ανθρώπους, περιοχές και πολιτισμούς στις ζωές μας».

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το πρότυπο αεροσκάφος είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, το οποίο και δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια.

«Διαβεβαιώνουμε πως το υπερηχητικό μέλλον είναι ασφαλές και περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο» προσθέτει ο CEO της εταιρίας που υποστηρίζει πως η ζήτηση για τέτοια αεροσκάφη είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Πριν την πανδημία του κοροναϊού, η Boom είχε συγκεντρώσει περίπου 6 δισεκ. δολάρια σε προ-παραγγελίες για τα αεροσκάφη, τα οποία έχουν τιμή εκκίνησης 200 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ των αγοραστών φέρονται αεροπορικές όπως η Virgin Group και η Japan Airlines, η οποία και έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια στην εταιρία ήδη από το 2017.

Πηγή:in.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Google καταργεί τις κρατήσεις εισιτηρίων για Tours and Activities από τον Αύγουστο

“Άκυρο”…λέει ο Π.Προδρόμου – Χωρίς μάσκα τα παιδιά του Δημοτικού!

Taste and Hospitality

Απαγόρευση συναυλιών και διασκέδαση σε clubs, μέχρι αρχές ’21; Παρέμβαση Φ.Λεβέντη

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!