Γεύσεις Παρουσίαση

Οι «χρυσοί κανόνες» του Sailor’s Rest Lounge Bar – Τα πιάτα του chef A.Δημητριάδη (ΦΩΤΟΣ)

Tο Sailor’s Rest Lounge Bar βρίσκεται στη μαρίνα του ξενοδοχείου St Raphael Resort το οποίο φημίζεται για το εξαιρετικό και πεντακάθαρο περιβάλλον δίπλα από την θάλασσα. Τέσσερις μέρες προηγούμενος κάναμε κράτηση για να δοκιμάσουμε τα πιάτα του chef Ανδρέα Δημητριάδη.

Αφού κολυμπήσαμε στα πεντακάθαρα νερά που βρίσκονται μπροστά από την παραλία του ξενοδοχείου στις 6.30 το πρωί ( ξεκινήσαμε από Λευκωσία πολύ νωρίς), απολαύσαμε τον πρωινό ήλιο. Γύρω στις 9 γευτήκαμε ένα detox ποτό από αγγούρι, μήλο και καρότο από το sheashells healthy living.

Στις 12 το μεσημέρι πήγαμε στο εστιατόριο το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλά για την προστασία από τον covid-19. Μου προκαλεί εντύπωση η υποδοχή, τα χαμογελαστά πρόσωπα, η διάθεση και η ευγένεια του προσωπικού. Δύο παιδιά και δύο ενήλικες ένα τραπέζι με θέα το γαλάζιο. Μας δίνουν το μενού (tablet) και αρχίζω να διαβάζω σαν «βίβλο» τα φαγητά του chef.

Ένα παγωμένο μπουκάλι νερό και μπροστά μας άρχισαν να έρχονται τα πρώτα πιάτα: φρέσκος σολομός, με Lime, τραγανό ραπανάκι και ξυδάτα, μαζί με την  goat cheese η οποία αποτελείται από κατσικίσιο τυρί στο φούρνο τυλιγμένο σε κανταΐφι πάνω σε ανάμεικτα λαχανικά με κασίους σερβιρισμένα από σάλτσα πορτοκάλι.

Για τον μικρό η επιλογή ήταν εύκολη: nuggets, με πατατούλες. Η μικρή επέλεξε: sailor’s  sea food bowl το οποίο αποτελείται από τηγανητό καλαμάρι, γαρίδες, αθερίνα, σερβιρισμένα με μαγιονέζα αρωματικά και σκόρδο. Ο Έρικ γεύτηκε μαριναρισμένο κοτόπουλο σε γιαούρτι και αρωματικά σερβιρισμένο, με ελληνικές πιτούλες, τηγανιτές πατάτες ντιπ γιαουρτιού και μουστάρδα. Το πιάτο που επέλεξα αν και ήταν στην κατηγορία των appetizers ήταν: Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα μάγκο με αρωματισμένη μουστάρδα wasabi. Aπο την πλούσια γκάμα των κρασιών επιλέξαμε το λευκό ξηρό κρασί Tsiakkas.

Παρακολουθούσα την παρέα αν απολάμβανε το φαγητό και η συζήτηση αφορούσε τα πιάτα. Ως είθισται(!) καλέσαμε άλλη μια φορά το σερβιτόρο ο οποίος μας ανέλυσε τα υπέροχα φαγητά που είχαμε παραγγείλει.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει μια καλή φήμη εδώ και αρκετά χρόνια. Το προσωπικό που εργάζεται στο Sailor’s Rest Lounge Bar, είναι εκπαιδευμένο σωστά, έτσι ώστε να μην σπάει η αλυσίδα του εστιατορίου, η οποία μπορεί να αρχίζει από τον πάγκο του chef, αλλά η «διαδρομή» μέχρι τον ουρανίσκο απαιτεί ομαδική αρμονία.

Η εξωτερική  εμφάνιση ακόμη και με τις μάσκες ήταν προσεγμένη, το εστιατόριο πεντακάθαρο, ο τιμοκατάλογος «ξεκάθαρος», το στρώσιμο  και η ετοιμασία του τραπεζιού σε σερβίτσια ποτήρια, πιρούνια, μαχαίρια,  ψωμί, ποτά, μας μετέφεραν από την αρχή το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε μας -τους πελάτες. Οι τιμές είναι απόλυτα προσιτές και οι επιλογές που δίνονται μέσω του μενού «απευθύνονται για όλα τα πορτοφόλια».

Ήταν ένα γεύμα με πολλές εκπλήξεις γαστρονομικές. Στα συν το μεγάλο παρκινγκ, οι εξωτερικοί χώροι. Θα σας συμβουλεύαμε αν επιθυμείτε να βρεθείτε εκεί να κάνετε κράτηση από λίγες μέρες προηγουμένως, κυρίως λόγο των μέτρων που επιβλήθηκαν στους χώρους εστίασης.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Με τι να αντικαταστήσετε τον καφέ για υγιές έντερο

Taste and Hospitality

Είναι το μέλι φυσικό ή νοθευμένο; Δείτε πώς μπορείτε να το διαπιστώσετε…

Taste and Hospitality

Μουσακάς με τζίτι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!