Παρουσίαση Φιλοξενία

«Επιχείρηση» βουτιάς στη θάλασσα από βράχο του Cape Greco (ΦΩΤΟΣ)

Ένα από τα λίγα κτίρια στο Εθνικό Πάρκο του Ακρωτηρίου Greko είναι το μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους. Κάτω από αυτό το μικρό άσπρο παρεκκλήσι είναι το σπήλαιο των ερημίτων που αναφέρεται στον τοπικό μύθο.

Το παρεκκλήσι είναι χτισμένο πάνω σε ένα βραχώδες μικρό βράχο με θέα στη θάλασσα και τα γαλαζοπράσινα νερά του γραφικού Cape Greco που βρίσκεται κοντά. Το παρεκκλήσι είναι αφιερωμένο στους δίδυμους αδελφούς και στους Αγίους Κοσμάς και Δαμιανό που ήταν και οι δύο γιατροί και θεραπεύουν με θαυμασμό τους άρρωστους χωρίς να λαμβάνουν καμία πληρωμή.

Η πρόσβαση στο σημείο είναι αρκετά εύκολη, αφού υπάρχει άσφαλτος που σε οδηγεί σχεδόν μέχρι το σημείο εισόδου στη θάλασσα. Μπορείτε να πάτε εκεί ακολουθώντας το δρόμο του Κάβο Γκρέκο και τις υποδείξεις από τις πινακίδες. Φτάνοντας, και αφού ετοιμαστείτε για κατάδυση, κατεβαίνετε τα 50 περίπου σκαλιά που οδηγούν στη θάλασσα.

Στο σημείο εισόδου το βάθος είναι περίπου 9 μέτρα και μπορείτε να δείτε πλούσια βλάστηση από διάφορα είδη από φύκια, τους τεράστιους βράχους που υψώνονται καθώς και αρκετά είδη ψαριών. Η περιοχή προσφέρεται για πολλών ειδών καταδύσεις, αφού προχωρώντας προς τα μέσα υπάρχει μεγάλο βάθος για πιο τεχνικές καταδύσεις.

Εκεί αποφάσισα να ξεπεράσω ένα από τους μεγαλύτερους μου φόβους το ύψος και τις βουτιές αλλά αρκέστηκα στα φωτογραφικά κλικ αφού πριν προλάβω να ανέβω στο ψηλότερο σημείο, γλίστρησα και έμεινα φαρδιά-πλατιά σε ένα βράχο!

Να σημειωθεί ότι σε  τρία σημεία υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες που αναγράφεται ότι απαγορεύονται οι βουτιές. Κάθε χρόνο υπάρχουν περιστατικά με τραυματισμούς, γιατί είναι περιοχές όπου δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης  ειδοποιεί ο κόσμος και στη σκηνή σπεύδουν ναυαγοσωστικές ομάδες, η πυροσβεστική, η λιμενική, ή ακόμα και ελικόπτερο για τη διάσωση.

Οι βουτιές στα βαθιά δεν είναι μαγκιά, ούτε για τολμηρούς (όπως πήγα με αυτό τον “αέρα” να βουτήξω) Χρειάζεται εμπειρία και απαραίτητα γνωστικά εφόδια.
Πριν ανεβείτε στο βράχο είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα νερά γύρω από το σημείο που θα βουτήξετε. Αν δε είναι πολύ βαθιά καλύτερα να το αφήσετε γιατί μπορεί να «βρείτε» με δύναμη στο βυθό και ακόμα και χωρίς να το νιώσετε χτυπήσετε άσχημα. Ακόμα χειρότερα μπορεί να χτυπήσετε με το κεφάλι κινδυνεύοντας από κάταγμα στο σβέρκο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Le Café 1994 -2013: Η γεύση μιας άλλης κουλτούρας (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Οδός «Καρτιέ Λατέν» στην ιστορία της Λεμεσού!

Taste and Hospitality

Ο μικρότερος «εκκεντρικός» αμπελώνας του κόσμου σε ταράτσα την Βόρεια Ιταλία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!