Νέα Νεα της Αγορας

Δια νόμου η χρήση μάσκας – Η Ε.Γιολίτη θα δώσει εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων σε χώρους αναψυχής

Το πρωί στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Προεδρικό υπό τον ΠτΔ με την Επιδημιολογική Ομάδα όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις καθώς και οι εισηγήσεις των Ειδικών για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Ανάμεσα στις ενέργειες που θα γίνουν είναι και η ανακοίνωση κάποιων νέων μέτρων για τα οποία θα ενημερώσει στις 12:30 το μεσημέρι, ο Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του συνάδελφου Σωτήρη Νικηφόρου από την Brief, ένα από τα μέτρα για το οποίο έγιναν και πολλές αναφορές τις τελευταίες μέρες, και είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας ή η εντατικοποίηση των προτροπών για χρήση μάσκας από όλους σε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους όπως Malls, υπεραγορές κ.α.

Επιπλέον, μετά από μερικά περιστατικά των τελευταίων ημερών όπου άτομα που έπρεπε να είναι σε υποχρεωτικό περιορισμό κυκλοφορούσαν κανονικά, αναμένεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την αστυνομία. Τα άτομα αυτά δηλαδή που είτε είναι κρούσματα, είτε έρχονται από χώρες κατηγορίας Γ’ ή που ήρθαν σε επαφή με κρούσματα θα ελέγχονται πιο αυστηρά και εντατικά από την αστυνομία επί καθημερινής βάσεως.

Μια άλλη ενέργεια είναι η αύξηση των ημερήσιων τυχαίων τεστ στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Η τελευταία σχετική απόφαση αναφερόταν σε 600 την ημέρα, τώρα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση των Διαταγμάτων κυρίως σε χώρους αναψυχής, επιχειρήσεις και πολυσύχναστους χώρους, ειδικά στη Λεμεσό. Ήδη αργά το βράδυ της Πέμπτης έγιναν πολλοί έλεγχοι.  

Αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα για δειγματολογικούς ελέγχους σε εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο. Ήδη πάντως ανακοινώθηκε η διενέργεια 5000 τυχαίων τεστ στη Λεμεσό και άλλων 3000 παγκύπρια στην προσπάθεια για να εντοπιστούν πιθανά άλλα ‘’ορφανά’’ κρούσματα, και να υπάρξει πιο καθαρή εικόνα για την Επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Κύρια φωτο: Φιλελεύθερος

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υπ.Εξωτερικών: Τα τρικ των εργολάβων στο μικροσκόπιο του Γιάννη Καρούσου

Taste and Hospitality

Επικίνδυνο λάδι στην κυπριακή αγορά (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

Η Αίγυπτος είναι ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός…και υπάρχει «λόγος»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!