Νέα Νεα της Αγορας

Φυλάκιση ενός έτους ή πρόστιμο μέχρι €50,000 όποιος παραβιάζει το διάταγμα αυτοπεριορισμού

Αν στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον της γυναίκας από τις ΗΠΑ που έφτασε στην Κύπρο και μετέδωσε τον ιό τότε θα αποδοθούν οι όποιες ευθύνες, ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου της Υπουργού, Ρόνας Μιχαηλίδου, η κα. Γιολίτη αναμένει από το Υπουργείο Υγείας τη μελέτη της επιδημιολογικής ομάδας, μέσω της ιχνηλάτησης, για τις επαφές της γυναίκας από τις ΗΠΑ. Αναμένεται, επίσης να ολοκληρωθεί η διαδικασία της λήψης καταθέσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Υπουργός, προσθέτει, θα μελετήσει τα δεδομένα και αν στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον της, τότε θα αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύπτουν. Όπως ανέφερε και χθες η Υπουργός, η γυναίκα βρίσκεται υπό περιορισμό και υπό επιτήρηση, καταλήγει η κα. Μιχαηλίδου.

Στο μεταξύ σε ανάρτηση της η Υπουργός Δικαιοσύνης ‘Εμιλυ Γιολιτή σε ανάρτηση της στο Twitter αναφέρει: «Η Παραβίαση του διατάγματος αυτοπεριορισμού που διαπιστώνεται σε δειγματοληπτικό έλεγχο από την Αστυνομία ρυθμίζεται με εξώδικο €300 ή φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή πρόστιμο μέχρι €50,000. Ισχύει κ άρθρο 190 του Ποινικού Κώδικα για διάδοση μόλυνσης από νόσο επικίνδυνη για τη ζωή» αναφέρει σε ανάρτηση της η κ. Γιολίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αν φωνάξετε το όνομα «Μαρία» «παίζει» να σας «χαιρετήσουν 39.883 γυναίκες

Άλλο ένα εστιατόριο έβαλε λουκέτο στην Αγία Νάπα – Την Κυριακή ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας του

Taste and Hospitality

Μεγάλος αριθμός Ρώσων τουριστών φθάνει στη χώρα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!