Νέα Νεα της Αγορας

Το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό: Εκτιμήσεις και αριθμοί!

Το τελειωτικό κτύπημα για τις αεροπορικές μεταφορές δόθηκε την Κυριακή το βράδυ. Η απόφαση για υποβιβασμό της Ελλάδας στην κατηγορία Β προκάλεσε τριγμούς στο ταξιδιωτικό κοινό. Μεγάλη μερίδα των επιβατών φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις, ενώ πολλοί ήταν χθες αυτοί που αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν και δεν προσήλθαν καν στο αεροδρόμιο, αναφέρει η Δήμητρα Λάντου στο Φιλελεύθερο.

Πολλά τα παράπονα και για την ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) που πρέπει να συμπληρώσουν οι επιβάτες για την Ελλάδα. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν άφησαν δεκάδες επιβάτες να επιβιβαστούν στην πτήση λόγω λαθών.

Για μαζικές ακυρώσεις ταξιδιών προς Ελλάδα έκανε λόγο ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Βασίλης Σταματάρης. Δήλωσε, μάλιστα, ότι δεν είναι χαμένος μήνας ο Αύγουστος, αλλά είναι χαμένη ολόκληρη η χρονιά, προσθέτοντας ότι είναι αρκετά άσχημο το σκηνικό.

«Μουδιασμένες» είναι και οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες σπεύδουν να αναθεωρήσουν τα προγράμματά τους, καθώς αναμένουν ότι θα υπάρξει κάμψη στην επιβατική κίνηση.  Αρχή έκαναν χθες οι Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες ανακοίνωσαν  αναστολή και μείωση των πτήσεων τους.

Αντίδραση, πάντως,  προήλθε και από τον υφυπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος χαρακτήρισε τον υποβιβασμό ως  μια λανθασμένη απόφαση. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των επιδημιολόγων των δύο πλευρών για να μπορέσει να εξηγηθεί η θέση ότι η χώρα είναι πολύ ασφαλής.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Hermes Airports, η φετινή αεροπορική κίνηση θα υποχωρήσει κατά 65%-70%. Το πρώτο κτύπημα στις αερομεταφορές ήρθε με τον υποβιβασμό του Ισραήλ, ενώ το τελειωτικό κτύπημα επήλθε με την Ελλάδα να υποχωρεί στην κατηγορία Β.  Η Ρωσία δεν εντάχθηκε καν σε κάποια κατηγορία, ενώ οι Βρετανοί άρχισαν δειλά-δειλά να φτάνουν στο νησί από το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, ο αριθμός των αφίξεων χαρακτηρίζεται ως ενθαρρυντικός.

Τέλος, μετά και τις εικόνες χάους που παρουσιάστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Μεταφορών στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας. Αποφασίστηκε όπως ενισχυθεί σημαντικά η αστυνόμευση στα αεροδρόμια, ενώ θα αυξηθούν τα ταμεία που εξυπηρετούν τους επιβάτες με στόχο τη μείωση του χρόνου παραμονής τους στους χώρους των αεροδρομίων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μετά απο 15 μήνες λικνιζόμαστε υπό την σκιά μέτρων – Ας αρχίσουν οι χοροί!

Taste and Hospitality

Μέχρι το 70% θα φτάσει η πληρότητα των καταλυμάτων τα Σ/κ των εορτών

Taste and Hospitality

Οι πωλήσεις της μπύρας Carlsberg επλήγησαν με πτώση 7%

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!