Νέα Νεα της Αγορας

Διευκρινίσεις Υπουργείου Υγείας για test Κύπριων που επιστρέφουν από την Ελλάδα

Νέες διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τους επιβάτες από Ελλάδα που εμπίπτουν στις κατηγορίες επιβατών που μπορούν να κάνουν την εξέταση δωρεάν.

Συγκεκριμένα  η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει

– Όσοι Κύπριοι πολίτες ή μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία μετέβησαν στην Ελλάδα μέχρι τις 2 Αυγούστου (περιλαμβανομένης) και θα επιστρέψουν στην Κύπρο μετά τις 6 Αυγούστου (περιλαμβανομένης) που η Ελλάδα υποβαθμίζεται στην Κατηγορία Β (άρα οι ταξιδιώτες από εκεί θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ ή να κάνουν στο αεροδρόμιο) θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την εξέταση στο εργαστήρι στο αεροδρόμιο άφιξής τους δωρεάν.
– Τα άτομα αυτά οφείλουν να δώσουν σε έντυπη μορφή αντίγραφο του εισιτηρίου ή της κάρτας επιβίβασης που να αποδεικνύει την ημερομηνία αναχώρησης.
– Όσοι Κύπριοι πολίτες ή μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία αναχώρησαν για Ελλάδα στις 3 Αυγούστου και έπειτα, και επιστρέφουν την Κύπρο μετά τις 6 Αυγούστου, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την εξέταση στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους (60 ευρώ).
– Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν την εξέταση.
– Πολίτης που ταξίδεψε στην Ελλάδα κάποια στιγμή τις προηγούμενες μέρες και έχει επιστρέψει στην Κύπρο, ολοκλήρωσε δηλαδή το ταξίδι του, δεν εμπίπτει στην πιο πάνω ρύθμιση.

Related posts

Υφ. Τουρισμού: Εκπαιδεύει σεφ ξενοδοχείων στο κυπριακό πρόγευμα

Taste and Hospitality

1η Ιουνίου η Κύπρος θα καταργήσει το κέρφιου – Έρχονται και άλλες χαλαρώσεις

Taste and Hospitality

Φόρμουλα για την αξιολόγηση των ξενοδοχείων ζητούν οι βουλευτές

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!