Νέα Νεα της Αγορας

Κύπρος: Η πιο καθοριστική τηλεδιάσκεψη – Μέτρα μέχρι το 2021

Εξαίρετης σημασίας για την έκβαση της πανδημίας στην Κύπρο κρίνεται η τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ του Υπουργού Υγείας και επιδημιολόγων. 

Αποκλειστικές πληροφορίες του AlphaNews.Live, θέλουν τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου να εισηγείται την διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων που ισχύουν για τη Λεμεσό και στην υπόλοιπη Κύπρο έως τις 15 Ιανουαρίου.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης στη 1:00 το πρωί, η απαγόρευση συναυλιών, φεστιβάλ και πανηγυριών αλλά και ο καθορισμός μεγίστου αριθμού για τις συναθροίσεις (50 άτομα) και για τους γάμους (350 άτομα).

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί αναμένεται σήμερα να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους επί των προτάσεων του Υπουργού Υγείας. 

Εκτός ατζέντας ο σχεδιασμός για νέα σχολική χρονιά

Σύμφωνα με την Μαρία Κολιού, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, στην ατζέντα θα βρεθεί η λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων μέχρι τις αρχές του 2021, οπότε και αναμένεται η εξασφάλιση του εμβολίου.

Στις συζητήσεις δεν αναμένεται να βρεθεί ο σχεδιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως ανέφερε την περασμένη Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας,  Πρόδρομος Προδρόμου, γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει φυσική παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Λόγω του γεγονότος ότι τα πάντα είναι δυναμικά και διαρκώς μεταβαλλόμενα, αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν μέχρι τα τέλη του μήνα, κατόπιν αξιολόγησης των δεδομένων από κοινού με ειδική ομάδα που θα συγκροτηθεί για θέματα παιδείας.  

“Πονοκέφαλος” οι κοινωνικές συναθροίσεις

Την ίδια ώρα «πονοκέφαλος» για τις υγειονομικές Αρχές, παραμένουν οι κοινωνικές συναθροίσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αλυσίδων μετάδοσης και αφορούν, κυρίως, ηλικιακά νεότερες πληθυσμιακές ομάδες. Σημειώνεται άλλωστε ότι πλειοψηφία των περιστατικών που καταγράφηκαν από την 1η Ιουλίου αφορούν εγχώρια μετάδοση, ενώ έως τις 11 Αυγούστου 373 λοιμώξεις ήταν ακόμη ενεργές, σύμφωνα με το επίσημο επιδημιολογικό δελτίο του Υπουργείου Υγείας. 

Kύρια φωτο: ΠΟΛΙΤΗΣ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πτώχευσαν Teletext Holidays/ Alpharooms: Αναταραχή στην τουριστική-ταξιδιωτική βιομηχανία

Taste and Hospitality

Κατεβάζει ρολά και η Heineken στη Ρωσία

Taste and Hospitality

Ένα αεροσκάφος καθηλωμένο στην Κύπρο…υποψίες ότι μετέφερε οπλισμό!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!