Νέα Νεα της Αγορας

10.000 μοτοσικλετιστές απόψε στους δρόμους – Αστυνομία: «Είμαστε έτοιμοι»

Το αδιέξοδο στη συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας και μοτοσικλετιστών για άρση του διατάγματος που εξέδωσε ο πρώτος, για απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοσικλετών σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες τον Αύγουστο, οδηγεί απόψε  χιλιάδες μοτοσικλετιστές σε ειρηνικές παγκύπριες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο συνάδελφος Γιώργος Μιχαήλ.

Στις 19:00 οι  νόμιμοι κάτοχοι μοτοσικλετών θα βγουν στους δρόμους ως αντίδραση για τη στάση  που τήρησε η Αστυνομία.

Εκτιμάται ότι ακόμα και 10.000 μοτοσκλετιστές θα συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση στέλλοντας μήνυμα ενότητας. Ο εκπρόσωπος των μοτοσικλετιστών Ζαννέτος Κουμάση μιλώντας στην Offsite τόνισε ότι «η στάση της Αστυνομίας είναι αντισυνταγματική. Στην ουσία το διάταγμα απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση των μοτοσικλετιστών. Σε καμιά περίπτωση το διάταγμα δεν επιτυγχάνει τους στόχους πάταξης της ηχορύπανσης και της οχλαγωγίας στις βραδινές ώρες». Ο κ. Κουμάσιη ανέφερε ότι «θέλουμε να στείλουμε σαφές μήνυμα μέσω ειρηνικών διελεύσεων στις πόλεις».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη οι μοτοσικλετιστές, τονίζουν ότι: «δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται η ηγεσία της Αστυνομίας και το αρμόδιο Υπουργείο το πρόβλημα της στέρησης ελευθερίας , διάκρισης και την προσβολή που δημιουργήθηκε εναντίον μεγάλης μερίδας πολιτών  συνεπεία του  διατάγματος για την κυκλοφορία δικύκλων, τρίκυκλων και τετράκυκλων μοτοσικλετών σε συγκεκριμένες οδούς και ώρες”.

Συγκεκριμένα, η συντονιστική Επιτροπή οργανωμένων συνόλων μοτοσικλετιστών καλεί όλους τους καθόλα νόμιμους μοτοσικλετιστές σε συντονισμένη ειρηνική διαμαρτυρία την Παρασκευή 21/08/2020 και ώρα 19:00 στα κάτα τόπους σημεία ως εξής.

  • Λευκωσία: Πάρκινγκ παλιού ΓΣΠ
  • Λάρνακα: Πλατεία Ευρώπης
  • Αμμοχώστος: Parking Water Park
  • Πάφος: Parking Παφιακού σταδίου
  • Λεμεσός: Περιοχή Εναερίου

Αστυνομία: «Είμαστε έτοιμοι»

Την ίδια ώρα η Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα. Μιλώντας στην Offsite o αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Στέλιος Στυλιανού ανέφερε ότι «η Αστυνομία γνωρίζει για τις προθέσεις των μοτοσικλετιστών και θα παρακολουθούμε διακριτικά τις εκδηλώσεις. Όπως πληροφορούμαστε, οι εκδηλώσεις θα είναι ειρηνικές, αλλά πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα».

Το τροποποιητικό διάταγμα θα ισχύει για τις ημερομηνίες 22 & 23.8.2020 και 29 & 30.8.2020, στους αναφερόμενους στο διάταγμα δρόμους, μεταξύ των ωρών 0001 – 0400 (Παρασκευή και Σάββατο βράδυ). Παράλληλα θα καταρτιστεί επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, που θα περιλαμβάνει αυξημένη παρουσία  μελών της Αστυνομίας στους υπό αναφορά στο διάταγμα δρόμους, κατά τις συγκεκριμένες ημέρες.

Με το διάταγμα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των δίκυκλων, τρίκυκλων και τετράκυκλων μοτοσικλετών, με κυβισμό πέραν των 125κ.εκ. σε δρόμους, μέρες και ώρες, που αναφέρονται πιο κάτω:

Λευκωσία: Στις 16, 23 και 30 Αυγούστου, 2020, μεταξύ των ωρών 00:01 – 05:00, στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, από το σημείο της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Αρχαγγέλου και τη Λεωφόρο Αγίου Προκοπίου, μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Θεμιστοκλή Δέρβη και στη Λεωφόρο Προδρόμου, από τη συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού, μέχρι τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Λεμεσός: Στις 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 και 30 Αυγούστου, 2020, μεταξύ των ωρών 19:00 – 04:00 της επομένης, στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού και συγκεκριμένα στις οδούς Σπύρου Αραούζου, 28ης Οκτωβρίου, Προμαχών Ελευθερίας, Γεωργίου Α΄ και Αμαθούντος.

Πάφος: Στις 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 και 30 Αυγούστου, 2020, μεταξύ των ωρών 20:00 – 04:00 της επομένης, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Πάφο.

Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου: Στις 14 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 και 30 Αυγούστου, 2020, μεταξύ των ωρών 20:00 – 04:00 της επομένης, στην οδό Πρωταρά (δρόμος ξενοδοχείων Πρωταρά, Δήμος Παραλιμνίου) και στις λεωφόρους Νησσί και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, στην Αγία Νάπα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις απαγορευτικές πρόνοιες του διατάγματος εξαιρούνται οι επαγγελματίες διανομείς φαγητού.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ώθηση στις καταδύσεις με νέο σχέδιο από το Υφ. Τουρισμού

Taste and Hospitality

Airbnb: Θα διαθέσει $250 εκατ. για τη μερική αποζημίωση πελατών της

Taste and Hospitality

Έρευνα: Σε βαθιά κρίση η ξενοδοχειακή βιομηχανία – Απώλειες μέχρι €1,9 δις

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!