Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Xρεοκοπία για το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο STA Travel

Μετά από 50 χρόνια λειτουργίας το ταξιδιωτικό γραφείο STA Travel, που εξειδικευόταν στους νέους και είχε πελάτες και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι, λόγω των επιπτώσεων του COVID-19, υπέβαλε αίτηση χρεοκοπίας.

Η επιβεβαίωση του κλεισίματος του γνωστού βρετανικού ταξιδιωτικού οργανισμού STA Travel έρχεται μετά την υποβολή αίτησης αφερεγγυότητας από την ελβετική μητρική εταιρεία. To STA Travel (που αρχικά σήμαινε Student Travel Australia και αργότερα Student Travel Association) εξειδικευόταν στους νέους και είχε περίπου 50 καταστήματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Αυστραλία το 1971.

“Λόγω της πρόσφατης ανακοίνωσης ότι η STA Travel UK έχει σταματήσει τις συναλλαγές, δυστυχώς τα στελέχη μας δεν μπορούν να σας βοηθήσουν και εξυπηρετήσουν αυτήν τη στιγμή. Να είστε βέβαιοι ότι εάν είχατε προηγούμενη κράτηση μαζί μας ή βρίσκεστε τώρα σε διακοπές, θα λάβετε περαιτέρω επικοινωνία τις επόμενες ημέρες. Λυπούμαστε για την αναστάτωση και τις περιορισμένες πληροφορίες που έχετε στη διάθεσή σας αυτήν τη στιγμή”.

Η πλειονότητα των διακοπών που πωλήθηκαν ήταν πακέτα χωρίς πτήσεις, τα οποία προστατεύονται από τον ATOL, tα πακέτα που δεν βασίζονται σε πτήσεις προστατεύονται από την ABTA. Εάν οι πελάτες έχουν κάνει κράτηση για πακέτα διακοπών μέσω του STA Travel και οι διακοπές παρέχονται από άλλο ταξιδιωτικό πράκτορα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό πράκτορα, ο οποίος θα πρέπει να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι η κράτησή τους θα προχωρήσει κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, η STA Travel Holding AG με έδρα τη Ζυρίχη -μέρος του Diethelm Keller Group– δήλωσε ότι εξωτερικός διαχειριστής θα αναλάβει τη λειτουργία της εταιρείας τις επόμενες ημέρες. Η STA Travel Holding είχε ανακοινώσει ότι “οι τοπικές καθημερινές δραστηριότητες STA Travel ενδέχεται να συνεχιστούν”, παρά τις διαδικασίες αφερεγγυότητας.

Σε μια δήλωση, η STA Travel UK πρόσθεσε ότι ο διευθυντής της χώρας μια και ηγετική ομάδα κάθε τμήματος θα επανεξετάσει τη θέση της εταιρείας. Η STA Travel Holding κατηγόρησε την κρίση του COVID-19 για την αναστολή της λειτουργίας της.

Πηγή: traveldailynews.gr

Related posts

Χρήση μάσκας σε παραλίες και πισίνες όπως στην Ισπανία;

Παρίσι: Λουκέτο σε 24 εστιατόρια

Taste and Hospitality

Εξαφανίστηκε κοράκι από τον Πύργο του Λονδίνου – Τι λέει ο θρύλος (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!