Νέα Νεα της Αγορας

“Χτυπούν τύμπανα” απολύσεων και “προτείνουν” ψυχραιμία!

Την επέκταση των σχεδίων της κυβέρνησης για στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και ειδικά όσων σχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία ζήτησαν από την υπουργό εργασίας ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.

Ο Αιμίλιος Μιχαήλ διευθυντής τμήματος εργασιακών σχέσεων ΚΕΒΕ σημείωσε ότι το επιμελητήριο θεωρεί ότι τα σχέδια θα πρέπει να ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και ανάλογα με την κατάσταση τότε οι κοινωνικοί εταίροι να συζητήσουν ξανά.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Αντωνίου Γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, σημείωσε ότι είναι πολύ ευαίσθητη η περίοδος και όλοι πρέπει να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους.

Από πλευράς ΟΕΒ, είπε, η διασφάλιση της εργατικής ειρήνης και της συναίνεσης είναι πρωταρχικής σημασίας και δε θέλει να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις των κοινωνικών εταίρων
Η ΟΕΒ, είπε, θα πράξει τα πάντα ώστε να μην υπάρξει συρρίκνωση των ωφεληματων των εργαζομένων ή απώλεια θέσεων εργασίας όπου είναι δυνατόν.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι δε συζητήθηκαν σήμερα θέματα που αφορούν ευέλικτες μορφές εργασίας ή άλλων εργαλείων, κάτι που αν χρειαστεί να γίνει θα γίνει μέσα από το θεσμοθετημένο διάλογο των κοινωνικων εταιρων.
Για απολύσεις εργαζομένων, ο κ. Αντωνίου είπε ότι σε έτη ψηλής ανάπτυξης υπάρχουν απολύσεις λόγω πλεονασμού γύρω στις τρεις χιλιάδες, σημειώνοντας ότι και τώρα θα υπάρξουν, αφου η οικονομία παρουσιάζει συρρίκνωση γύρω στο 7%.

Στο μεταξύ, σήμερα , οπως αναφέρει ο dialogos αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!


Related posts

Restart της οικονομίας – Πριν βάλετε «το κλειδί» στις επιχειρήσεις σας ρίξτε μια ματιά τι ισχύει

Στα άκρα το φτάνει ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Γ.Ελεγκτή

Taste and Hospitality

Αντιδρούν Τ/Κ παραγωγοί για την κυκλοφορία «χαλλουμιού» στην Τουρκία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!