Νέα Νεα της Αγορας

«Πειρατές της Καραϊβικής»: O Παφίτης που μίλησε Κυπριακά στην ταινία! (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟΣ)

Bλέποντας την περιβόητη σκηνή, να πω την λαλακία μου, γέμισα περηφάνια και με συνεπήρε το τοπικιστικό μου. Από τότε ήθελα να γνωρίσω τον άνθρωπο, να βεβαιωθώ ότι είναι…From Cyprus και πως στο διάολο βρέθηκαν Κυπριακές φράσεις μέσα σε μία blockbuster ταινία.

Μιλώντας και γνωρίζοντας τον Τζίμη (Δημήτρη) Ρουσσούνη, τον «Μάγκας τώρα εγιώ», πήρα πολλά περισσότερα απ’ όσα έλπιζα, καθώς το να ακουστεί Κυπριακή διάλεκτος στους «Πειρατές της Καραϊβικής» ήταν… επικό, όσο όμως και το πώς ακριβώς έφθασαν σε εκείνο το σημείο.

Ο 51χρόνος σήμερα ηθοποιός, γεννημένος στην Νότια Αγγλία αλλά με καταγωγή από τις Πάνω Αρόδες (Πάφος), διαμένει τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό μαζί με την οικογένεια του.

Σχετικά με την σκηνή, θυμάται αρκετά καλά: «Κατά τη διάρκεια του κάστινγκ, μας φώναξαν μαζί με τον Nejdet Salih για να κάνουμε μία σκηνή που τσακωνόμαστε για ένα καπέλο. Γνώριζα από κάτι άλλες δουλειές το Nej, που είναι Τουρκοκύπριος με καταγωγή από το Πεντάκωμο. Συζητώντας για την σκηνή του είπα ότι δεν θα μας βοηθήσει να την κάνουμε στα Αγγλικά, αφού έψαχναν κάτι ξένο, γι’ αυτό άλλωστε μας έφεραν. Εγώ δεν μιλώ Τούρκικα, εσύ δεν μιλάς Ελληνικά, ας το κάνουμε Κυπριακά του είπα. Ο καθένας με τη διάλεκτο του, αλλά “πέταξε” και καμία λέξη που ξέρω του λέω, π.χ. “πεζεβέγκη”.

Κάνουμε τη σκηνή και μας λένε “τέλεια, αυτό θέλουμε”. Μας φώναξαν την επόμενη εβδομάδα που ήταν παρών και ο σκηνοθέτης, αλλά και ο παραγωγός, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους του κόσμου. Ήθελαν ακριβώς το ίδιο, όπως και κάναμε. Πέρασαν 2-3 εβδομάδες και σκέφτηκα ότι μας ξέχασαν, αλλά τελικά μου τηλεφώνησαν ότι πήρα τη δουλειά και φεύγω για Καραϊβική την επόμενη Τετάρτη. Φθάνοντας στο νησί του Αγίου Βικέντιου αργά τη νύχτα πήγαμε απευθείας για μακιγιάζ. Μας ανεβάζουν το πρωί στο πλοίο και περιμένουμε να μας φέρουν το σενάριο. Πάλι δεν υπάρχει κάτι. Χαμογελώντας σκέφτομαι ότι αν δεν κοπεί η σκηνή, θα γελάνε πολύ στην Κύπρο όταν την δουν. Το μόνο που μας είπαν, σας παρακαλούμε μην βρίσετε γιατί την πάθαμε στο παρελθόν με κάτι Ισπανικά. Συμφωνήσαμε και έτσι έγινε η σκηνή στα Κυπριακά. Ολόκληρη τη μέρα γυρίζαμε την σκηνή. Μπορεί να μην είναι μεγάλη, ένα λεπτό περίπου, αλλά ήταν μία μεγάλη εμπειρία, αφού όλοι ήταν αφοσιωμένοι πάνω μας».

Δεν θα μπορούσα να αφήσω έξω απ’ τη κουβέντα την ταινία «Snatch» που είχε επίσης ένα μικρό ρόλο, ο οποίος ωστόσο «κουτσουρεύτηκε» για λόγους που δεν σχετίζονται με τον ίδιο. Στην εν λόγω σκηνή προσπαθούσε να πωλήσει κλεμμένο ρολόι σε ένα από τους κύριους ηθοποιούς, τον Doug the head και υπήρξε διάλογος. Ωστόσο, επειδή ο Doug ήταν Εβραίος που έμενε στο Λονδίνο και η σκηνή τον έδειχνε να πίνει ουίσκι και να τρώει μπέικον (ενάντια στα Εβραϊκά πιστεύω δηλαδή), «κόπηκε» στα μισά και έγινε Voice Over από τον πρωταγωνιστή ώστε να είναι σύντομη. Κατά τη διάρκεια του εν λόγω γυρίσματος, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τον σκηνοθέτη Guy Ritchie, μάλλον καλύτερα να τον δει από κοντά, αφού ήταν η μοναδική φορά που δεν του μίλησε κάποιος σκηνοθέτης, μίας και η έγνοια του Ritchie ήταν περισσότερο στις φυλλάδες και το τι έγραφαν για τον ίδιο και τη Μαντόνα, αφού ήταν στα αρχικά στάδια της σχέσης τους.

Σε αυτά που δεν θα ξεχάσει ποτέ, ήταν μία σκηνή στην οποία πληρώθηκε στην ουσία για να φιλήσει το χέρι της Angelina Jolie και το έκανε 20 φορές μάλιστα (!), λόγω των πολλαπλών λήψεων. Η σκήνη τελικά «κόπηκε» (υπάρχει ωστόσο στο DVD με το extra footage), το φιλί όμως έμεινε. Η ταινία ήταν: «Lara Croft: Tomb Raider».

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συμμετοχές, μικρές και μεγάλες στις ταινίες The World is not enough, Akamas, The Inbetweeners, Papadopoulos & Sons και στις σειρές The Bill, New Tricks, Casualty, Identity.

  • Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο περιοδικό «VICTUS»

Aπό τον Ανδρέα Οδυσσεώς

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Bild: «Το ελληνικό κρασί είναι ήδη παγωμένο!»

Taste and Hospitality

Τους έχουν «γραμμένους και διαγραμμένους»: Οι περιπτερούχοι καλούνται να πληρώσουν το τεστ

«Υπηκοότητα» σε Τούρκο επιχειρηματία…γιατί δεν πάσχει από ασθένεια και είναι ηθικός!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!