Νέα Νεα της Αγορας

Ανοίξτε τα κέντρα διασκέδασης «φωνάζουν» οι 4000 εργαζόμενοι του κλάδου

Επαναλειτουργία ζητούν τα κέντρα διασκέδασης. Σε έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσία εκπροσώπου της ΟΕΒ, συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας του κλάδου διασκέδασης.

Το Διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ. είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Οικονομίας και τον Υφυπουργό Τουρισμού, στους οποίους έκανε ύστατή έκκληση όπως επαναλειτουργήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες παραμένουν για 7 ολόκληρους μήνες, κλειστές σε καταστολή εργασιών, με βάση τα διατάγματά του Υπουργού Υγείας, όταν όλες οι άλλες δραστηριότητες και επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ., έχει αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία και ατράνταχτα παραδείγματα ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, τεχνικές δομές και μηχανήματα, των υψηλότερων δυνατών προδιαγραφών για να εφαρμοστούν οι πιο αυστηρές υγειονομικές συνθήκες και πρωτόκολλά που σε καμιά άλλη επαγγελματική μερίδα ή κλάδο δεν εφαρμόζονται.

 Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ. έχει καταθέσει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, 10σέλιδο πρωτόκολλο που ετοίμασε η Διεθνής Ένωση Επιχειρήσεων Νυκτερινής Διασκέδασης (International Nightlife Association), για την επαναλειτουργία των Επιχειρήσεων Νυκτερινής Διασκέδασης, που προνοεί όλα τα υγειονομικά και άλλα μέτρα που θα εφαρμόζονται σε όλα τα νυκτερινά κέντρα διεθνώς.

 Επιπρόσθετα, υιοθετώντας τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας στο Τόπο μας, οι επιχειρήσεις του κλάδου θα λειτουργούν:

  • Δεν θα υπάρχει πίστα και μπαρ
  • Οι θαμώνες θα θερμομετρούνται
  • Μόνο με προ-κρατήσεις, και θα τηρείται αρχείο με πλήρη στοιχεία (ιχνηλάτηση)
  • Ο αέρας θα εναλλάσσεται 8 ως 15 φορές ανά ώρα (7-10 l/s ανά άτομο έναντι 4,5-5,5 l/s ανά άτομο, που προνοεί η σχετική νομοθεσία).

Ως εκ τούτου, τονίζεται, η επαναλειτουργία των κέντρων νυκτερινής διασκέδασης, θα γίνεται κάτω από τις ασφαλέστερες υγειονομικές συνθήκες!

 Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ. ΣΥ. ΚΕ. Δ.) μουσικοχορευτικά/ δισκοθήκες, ιδρύθηκε το 2020 και εκπροσωπεί 130 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 4000 χιλιάδες εργαζόμενους με συμμετοχή γύρω στο 3% του Α.Ε.Π της Κύπρου. Ο Σύνδεσμος είναι ενεργό μέλος της ΟΕΒ, και εκπροσωπεί την Κύπρο στη Διεθνή Ένωση Επιχειρήσεων Νυκτερινής Διασκέδασης (International Nightlife Association) που είναι μέλος του UNWTO (United Nations World Trade Organization). Ο πρωταρχικός στόχος του συνδέσμου είναι η προώθηση και η υποστήριξη των επιχειρήσεων διασκέδασης.

ΦΩΤΟ: Αρχείο

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Καρούσος: «Aδειάζει» Πυρίλλη για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στο Παραλίμνι

Taste and Hospitality

Στα 11,1 εκατομμύρια ανήλθαν οι επιβάτες της Ryanair τον Αύγουστο

Taste and Hospitality

Για ποιο λόγο το φαγητό έχει καλύτερη γεύση μετά από πολύ αλκοόλ

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!