Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πρέπει να βάζουμε πάγο στο ουίσκι;

Ό,τι λέει ο celebrity chef Anthony Bourdain γίνεται ευαγγέλιο και ακολουθείται πιστά από τους foodies ανά τον κόσμο. Τι λέει σχετικά με τη περίφημη διαμάχη του αν θα πρέπει να βάζουμε πάγο στο ουίσκι ή όχι;

Ο Bourdain αποκάλυψε πρόσφατα ότι πίνει το σκοτζέζικο ουίσκι του με πάγο ανεξάρτητα από το πόσο παλαιό είναι. Για τους παραδοσιακούς φαν του ουίσκι, οι οποίοι το πίνουν σκέτο ή με λίγες σταγόνες νερού, η αραίωση του ποτού με πάγο είναι ιεροσυλία.

Ο σεφ της Νέας Υόρκης έκανε την αποκάλυψη σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο Μπουρνταίν υπενθύμισε ότι όταν επισκέφθηκε πρόσφατα την Ανταρκτική, ένα μέλος της ομάδας του σέρβιρε ουσίσκι με κομμάτια πάγου από έναν κοντινό παγετώνα.

“Ο πάγος που σας έβαλα ήταν μερικές χιλιάδες χρόνια παλαιότερος από την ιδέα του ουίσκι”, διευκρίνισε μάλιστα στον Bourdain το μέλος της ομάδας. Πρόσθεσε ότι το νερό είχε παραμείνει κατεψυγμένο για εκατοντάδες, αν όχι για χιλιάδες χρόνια. Αυτό αξίζει περισσότερο σεβασμό ακόμα και από το παλαιότερο ουίσκι.

Συζητώντας πώς προτιμά τη γεύση στο ουίσκι, ο Bourdain είπε στον Dunn: “Είμαι βέβαιος ότι σε πολλούς δεν τους αρέσει να το λέω, αλλά αν δεν είναι ένα πραγματικά σπάνιο και high-end ουίσκι, θα βάλω μέσα ένα –δυο παγάκια.», είπε. “Νομίζω ότι ο πάγος αραιώνει λίγο τη γεύση του με ένα τρόπο που μου αρέσει.”

Επίσης, διευκρίνισε ότι για να αποφασίσει εάν θα ρίξει ή όχι λίγα παγάκια στο ουίσκι του εξαρτάται από την ηλικία του ουίσκι.. Οτιδήποτε παλαιότερο από 23 χρόνια, θα το πιεί σκέτο. Διαφορετικά, είναι ευτυχής αν βάλει λίγο πάγο.

“Αν θέλω να διασκεδάσω, καθισμένος μόνος μου σε ένα μπαρ και ακούγοντας τον Tom Waits, θα πιώ ένα σκοτζέζικο ουίσκι με ένα παγάκι μέσα, ναι”, είπε ο Bourdain στη συνέντευξή του.

 Για το θέμα του πάγου στο ουίσκι η εφημερίδα  Independent ρώτησε κάποιους ειδήμονες, όπως για παράδειγμα την Heather Nelson, διευθύνω σύμβουλο του Toulvaddie Distillery στη Σκωτία.

“Το Whiskey είναι εκεί για να το απολαύσει ο πότης. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσει πάγο, νερό ή ό, τι είναι αυτό που ενισχύει την εμπειρία κατανάλωσης, τότε αυτό πρέπει να κάνει”, ανέφερε στο The Independent. “Εγώ πίνω διαφορετικά ουίσκι με διάφορους τρόπους, μερικές φορές προσθέτω πάγο, λίγο νερό, μερικές φορές τίποτα και μερικές φορές με ginger ale… όλα εξαρτώνται από το ουίσκι και τη διάθεσή μας. Δεν υπάρχουν κανόνες για την κατανάλωση ουίσκι, πιείτε το όπως σας αρέσει. “

«Πιείτε το ουίσκι όπως σας αρέσει», λέει ο Kieron Hall, διευθυντής ανάπτυξης των επιχειρήσεων του The Lakes Distillery και πρώην μπάρμαν. “Είτε το κάνετε δίπλα σε ένα τζάκι που σας ζεσταίνει ή με πάγο το καλοκαίρι, θα καταλάβετε ότι προσθέτοντας μια σταγόνα νερό απελευθερώνει πολλά από αρώματα και γεύσεις ενός ουίσκι που δεν θα πάρετε διαφορετικά”.

«Είμαι με τον Tony σ’ αυτό», προσθέτει ο David Moore, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Pied-a-Terre στο Λονδίνο, που έχει κερδίσει αστέρι Michelin. “Πρόσφατα έκανα γευσιγνωσία ουίσκι με έναν πολύ σοβαρό φίλο και συλλέκτη σπάνιων μπουκαλιών. Δεν με άφησε να βάλω ένα παγάκι στο ποτήρι μου αν και ενώ αναγνωρίζω ότι η γεύση και τα αρώματα είναι πιο έντονα όταν προστίθεται μόνο μια γουλιά νερού. Δεν το απόλαυσα “.

krasia.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μακαρονάδα με σκόρδο & τηγανητά αυγά – Σκέτος πειρασμός!

Taste and Hospitality

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε 3,5 λίτρα νερό κάθε μέρα

«Μεθυσμένες» φράουλες σε γλυκό ψυγείου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!