Νέα Νεα της Αγορας

Παγκόσμια μέρα Τουρισμού η σημερινή…«στην εντατική χωρίς αναπνευστήρα»

Βαρύ πλήγμα έχει καταφέρει στον παγκόσμιο τουριστικό κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού, στοιχίζοντας 320 δισεκατομμύρια δολάρια σε απολεσθέντα έσοδα από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Είναι ενδεικτικό ότι το ποσό αυτό είναι υπερτριπλάσιο των απωλειών που κατέγραψε ο διεθνής τουρισμός κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2009, ανέφερε ο Οργανισμός, που υπάγεται στον ΟΗΕ και εδρεύει στη Μαδρίτη.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, ο αριθμός των διεθνών τουριστών μειώθηκε κατά 56% (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019), ποσοστό που αντιστοιχεί σε 300 εκατομμύρια επισκέπτες.

Παρά την αργή ανάκαμψη του τουρισμού, ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο, «ο δείκτης εμπιστοσύνης που έχει καθιερώσει ο ΠΟΤ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό σημείο», πρόσθεσε.

Στις αρχές Μαΐου ο ΠΟΤ προέβλεπε ότι για τη φετινή χρονιά ο αριθμός των διεθνών τουριστών θα καταγράψει πτώση 60-80% και οι απώλειες για τον τομέα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 910 δισεκ. έως 1,2 τρισεκ. δολάρια. Ο Οργανισμός εκφράζει επίσης τον φόβο ότι κινδυνεύουν 100-120 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που εξαρτώνται άμεσα από τον τουρισμό.

Με τις ενδείξεις μέχρι σήμερα να μιλούν για το 25% σε τουριστικές αφίξεις σε σχέση με πέρσι, τα χαμένα έσοδα για τον τουρισμό υπολογίζονται στα 2 δισ. ευρώ για το 2020 σύμφωνα με τον υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο. Σε δηλώσεις του στην Καθημερινή είπε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να πω ότι αν εξαιρέσουμε το καλοκαίρι του 1974, δεν νομίζω ο τουρισμός της Κύπρου να έχει ξαναζήσει παρόμοιο καλοκαίρι»

Πηγή: ΑΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Air France: Πιλότοι «πιάστηκαν στα χέρια» – Τους χώρισαν οι αεροσυνοδοί

Taste and Hospitality

Γιατί η κλασική Coca‑Cola βυθίζεται στο νερό, ενώ το κουτάκι της Diet Coke επιπλέει;

Το τρικ που κάνουν τα αεροδρόμια για να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!