Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Louis: Η μείωση 90% στον τζίρο και το deal στην Ελλάδα

Μείωση 90% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της Louis Plc το πρώτο εξάμηνο του 2020, φτάνοντας στα €8,2 εκατ. έναντι €79,7 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα ενδιάμεσα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, τα λειτουργικά αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το γεγονός ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό εξέτασης περιόδου σχεδόν όλες οι εργασίες του Συγκροτήματος ευρίσκοντο σε αναστολή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ οι μήνες που προηγήθηκαν ήταν χειμερινοί με πολύ χαμηλές πληρότητες.

Σημειώνεται ότι τόσο τα πλοία όσο και τα ξενοδοχεία της εταιρείας δεν λειτουργούσαν και σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένουν ακόμα και σήμερα σε αδράνεια λόγω πολύ χαμηλής ζήτησης.

Φέτος το Συγκρότημα κατέγραψε λειτουργική ζημιά €22,5 εκατ. έναντι κέρδους €16 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, τα πολύ αρνητικά καθαρά αποτελέσματα από εργασίες του Συγκροτήματος υπερκαλύπτονται από το σημαντικό κέρδος €84 εκατ. που πραγματοποιήθηκε από την πώληση πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα, μία πράξη που ολοκληρώθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2020.

Συνεπώς, καταγράφηκε καθαρό κέρδος ύψους €41,2 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με €6,5 εκατ. ζημιά το πρώτο εξάμηνο του 2019, βελτιώνοντας τα καθαρά αποτελέσματα της περιόδου κατά €47,7 εκατ.

Εξάλλου, η Louis επισημαίνει ότι αρνητικά επέδρασε η ζημιά ύψους €1,9 εκατ. από την τροποποίηση του τραπεζικού δανεισμού του Συγκροτήματος.

Όσον αφορά τις προοπτικές για το 2020, αναμένεται ότι τα αποτελέσματα από εργασίες μετά τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης θα είναι ζημιογόνα εξαιτίας της πανδημίας, ενώ ζημιές προβλέπεται να παρουσιάσουν τα λειτουργικά αποτελέσματα από εργασίες του Συγκροτήματος το δεύτερο εξάμηνο, που παραδοσιακά είναι το πιο κερδοφόρο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έρευνα: Τι κλέβουν οι πελάτες από τα ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Είπε “ναι” το Υπουργικό στις αλλαγές σχεδίων του Υπουργείου Εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Στην Κύπρο η SKY express – Δηλώσεις Θεόδωρου Κροκίδα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!