Γεύσεις Ποτά

Ένα smoothie που καλμάρει τα νεύρα

Το παρατεταμένο άγχος εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού και προκαλεί εξάντληση και φιλασθένεια. Αν ακολουθήσετε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα και προσπαθείτε να κοιμάστε καλά τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Οι βιταμίνες Β και C, καθώς και τα μεταλλικά στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, το κάλιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος θεωρούνται οι πιο σημαντικές θρεπτικές ουσίες για την καταπολέμηση των σωματικών συμπτωμάτων του άγχους.

“Τροφή-Φάρμακο”-Ειδικότερα η μπανάνα: Όταν αγχωνόμαστε μειώνονται τα επίπεδα του Καλίου μας και έτσι τρώγοντας μια μπανάνα λαμβάνουμε το κάλιο το οποίο μας παρέχει η μπανάνα βοηθώντας την ομαλοποίηση του καρδιακού παλμού μας και στέλνοντας οξυγόνο στον εγκέφαλο.

Επίσης, οι μπανάνες βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης λόγω των υψηλών επιπέδων τρυπτοφάνης που μετατρέπεται σε σεροτονίνη. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και των συμπτωμάτων κρίσεων πανικού, καθώς βελτιώνουν τη διάθεση.

Smoothie μπανάνας με γάλα καρύδας

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 250ml γάλα καρύδας
  • τριμμένη κανέλα

Τοποθετήστε τις μπανάνες και το γάλα καρύδας σε μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα. Σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια και καρυκεύστε με κανέλα. (1-2 δόσεις)

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γνωρίστε τα μυστικά τους και απογειώστε τη μαγειρική σας τέχνη.

Taste and Hospitality

Σφηνάκια για κάθε γούστο – Εσύ ποιο προτιμάς;

Πολίτικη συνταγή: Ατσμάδες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!