Νέα Νεα της Αγορας

Δήμος Λευκωσίας: Ζητάει επιχειρηματίες για άνοιγμα Café στην Πλατεία Ελευθερίας

Στη διαδικασία παραχώρησης μέσω ενοικίασης των χώρων εστίασης (καφετέρια και σνακ μπαρ) που εντάχθηκαν στο έργο Ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του περιβάλλοντα χώρου, προχώρησε ο Δήμος Λευκωσίας. Σύμφωνα μάλιστα με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε, το ελάχιστο αποδεκτό ετήσιο τέλος άδειας χρήσης είναι οι €60.000 ετησίως (€5.000 μηνιαίως) πλέον ΦΠΑ και επιπλέον καταβολή ποσοστού 6% επί του μηνιαίου τζίρου, αν ο τζίρος ξεπεράσει το 600% του ενοικίου σε μηνιαία βάση.

Για παράδειγμα, αν το ετήσιο τέλος άδειας χρήσης καθοριστεί στα €60.000 ετησίως, πλέον ΦΠΑ, τότε ο Ανάδοχος οφείλει να ξεκινήσει να καταβάλλει ποσοστό 6% επί των πωλήσεων του (6 σεντ για κάθε €1 πωλήσεων) όταν ο ετήσιος τζίρος του υπερβεί το ποσό των €600.000.

Η καφετερία και το σνακ μπαρ βρίσκονται στην Τάφρο Πλατείας Ελευθερίας και αφορούν σε εσωτερικό χώρο 300 τετραγωνικά μέτρα όπως και 80,50 τ.μ. εξωτερικό χώρο. Ο ανάδοχος θα αναλάβει με πενταετές συμβόλαιο που μπορεί να ανανεωθεί για ακόμα πέντε χρόνια.

Ο δήμος Λευκωσίας, θέτει μάλιστα δεσμευτικό όρο ότι το σνακ μπαρ θα σερβίρει μόνο χάμπουργκερ, σάντουιτς, σαλάτες, αυγά, προπαρασκευασμένες πίτσες, παγωτά, γλυκά, ποτά (στα ποτά συμπεριλαμβάνονται και οι καφέδες), σύμφωνα με τα πρότυπα του υφυπουργείου Τουρισμού. Ο δήμος Λευκωσίας, στην προσπάθεια του να προβάλει και αναδείξει την αξία της καφετερίας και του σνακ μπαρ ώστε να εισπράξει περισσότερα, εξηγεί ότι «οι χώροι εστίασης του έργου της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκονται κάτω από τη γέφυρα του έργου, που μετά από πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ανατέθηκε και σχεδιάστηκε από το διεθνώς γνωστό Αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid, γεγονός που προσδίδει μεγάλη αξία στο έργο».

Εξηγεί επίσης στα έγγραφα του διαγωνισμού ότι, ο Δήμος Λευκωσίας προωθεί κι άλλα σημαντικά έργα στη περιοχή που θα την καταστήσουν το σημαντικότερο κομβικό σημείο της Λευκωσίας και μεταξύ άλλων, προωθείται από το υπουργείο Συγκοινωνιών με την ενεργό υποστήριξη του δήμου, η δημιουργία γραμμής τραμ που θα περνά από την περιοχή.

Πάντως, επειδή ο δήμος έχει προβλέψει κάλυψη για όλα τα ενδεχόμενα, ζητά από τον ανάδοχο που θα αναλάβει να εξασφαλίσει και ασφαλιστική κάλυψη για αποζημιώσεις σε πελάτες σε περίπτωση δηλητηρίασης τους.  

Πέτρος Θεοχαρίδης   

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

H Modus & Amplio αναλαμβάνει τη διαχείριση του Grande Albergo Delle Rose της Ρόδου

Taste and Hospitality

Το fast food στα όρια του: Πώς έγινε ένα burger μετά από 5 χρόνια; (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

Δήμος Πέγειας: O τουρισμός απογειώνεται…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!