Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ψάρι για τον Πούτιν, μπέργκερ για τον Τραμπ: Crash test στις διατροφικές συνήθειες 4 ηγετών

Οι διατροφικές συνήθειες των πολιτικών ηγετών, ήταν πάντα ένα θέμα που ενδιέφερε το κοινό. Τι τρώει ο Πούτιν; Αθλείται ο Τραμπ; Πίνει αλκοόλ η Μέρκελ; Ορίστε τα αποτελέσματα.

Διατροφολόγοι από το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Ινστιτούτο Παχυσαρκίας (ΙΜΕΟ), με έδρα την Μαδρίτη, εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες και τις ασκήσεις γυμναστικής που ακολουθούν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Τι βρήκαν;

Η διατροφή και το πρόγραμμα γυμναστικής του Πούτιν

Η εφημερίδα El Confidential, αναφερόμενο στον Βλάντιμιρ Πούτιν, επισημαίνει πως ο 67χρονος Ρώσος πρόεδρος «βρίσκεται σε αξιοζήλευτη φυσική κατάσταση, λόγω των εντατικών ασκήσεων που ακολουθεί, μαζί με μια πολύ ισορροπημένη διατροφή».

«Όποτε του το επιτρέπει το πρόγραμμά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκινά την ημέρα του με κολύμβηση. Στη συνέχεια, πραγματοποιεί ασκήσεις για ενδυνάμωση και αντοχή στο γυμναστήριό του», γράφει η εφημερίδα.

Ο Πούτιν κάνει ζέσταμα σε προπόνηση τζούντο στο Σότσι, το 2019

© AP PHOTO / MIKHAIL KLIMENTYEVΟ Πούτιν κάνει ζέσταμα σε προπόνηση τζούντο στο Σότσι, το 2019

Η διατροφή του κ. Πούτιν περιλαμβάνει την κατανάλωση άπαχου κρέατοςψαριώνφρούτωνλαχανικώνδημητριακών και αυγών, ενώ οι μαγειρικές του προτιμήσεις εμπεριέχουν επίσης «σούπα με σολομό ή μπακαλιάροβόειο κρέας με ρύζιψητό αρνίψάρι και κόκκινο χαβιάρι».

Ακόμη, η ισπανική εφημερίδα προσθέτει πως ο Πούτιν αποφεύγει τα «ετοιματζίδικα φαηγητά» και το αλκοόλ, και αν πρόκειται να κάνει κάποια πρόποση, θα προτιμήσει να τσουγκρίσει με μπύρα ή κρασί. Τα ροφήματα που προτιμά ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο τουρκικός καφές, το πράσινο τσάι και το τσάι με βότανα.

Πούτιν και Μεντβέντεφ τρώνε στο Νόβγκοροντ, το 2016

© SPUTNIK / ALEXIEV DROUGHINΠούτιν και Μεντβέντεφ τρώνε στο Νόβγκοροντ, το 2016

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ειδικός και σε πολλές πολεμικές τέχνες, ενώ τα χειμερινά αθλήματα που του αρέσουν είναι το σκι και το χόκεϊ.

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο του IMEO, Αντρέα Μαρκέθ, η διατροφή και ο τρόπος ζωής του Πούτιν είναι οι πιο ενδεδειγμένοι για την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση.

Γνωστός λάτρης του fast food o Ντόναλντ Τραμπ

Η διατροφή του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι τόσο καλή, σημειώνει η El Confidencial, με τον 73χρονο Αμερικανό πρόεδρο να έχει υψηλή χοληστερόλη και δείκτη μάζας σώματος 30,4 – ποσοστό που αντιστοιχεί σε ήπια παχυσαρκία.

Τα χάμπουργκερ, το αυγό «McMuffins» από τα McDonald’s, οι φτερούγες κοτόπουλου, οι τηγανητές πατάτες, η πίτσα και τα αναψυκτικά είναι αγαπημένα φαγητά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ γευματίζει με τον Αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν, το 2019

© AP PHOTO / ALEX BRANDONΟ Τραμπ γευματίζει με τον Αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν, το 2019

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει σταματήσει την ενασχόληση με τα αθλήματα που έκανε νέος, τα οποία ήταν το μπέιζμπολ το ράγκμπι και το γκολφ.

Η κλινική διατροφολόγος του ΙΜΕΟ, Κάρμεν Εσκαλάδα, σημειώνει ότι η μη κατανάλωση αλκοόλ από τον Ντόναλντ Τραμπ του κάνει καλό, όμως το να πίνει μέχρι και 12 κουτάκια Coca-Cola και μιλκσέικ σοκολάτας, είναι πρόβλημα.

Μπύρα και λουκάνικα για την Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, απολαμβάνει την πεζοπορία και το σκι, όμως δεν ακολουθεί τακτική άσκηση.

Η Μέρκελ πίνει μπύρα σε εκδήλωση στη Γερμανία, το 2016

© AP PHOTO / MICHAELA REHLEΗ Μέρκελ πίνει μπύρα σε εκδήλωση στη Γερμανία, το 2016

Όσον αφορά τις διατροφικές της επιλογές, η κ. Μέρκελ αγαπά τα παραδοσιακά γερμανικά φαγητά όπως λουκάνικαπατάτεςτυρί φοντί και μπύρα, όμως τα δείπνα της είναι πλούσια και σε λαχανικά.

Μπάσκετ και μεσογειακή διατροφή οι αγάπες του Σάντσεθ

Τέλος, όσον αφορά τον Ισπανό Πρόεδρο, η El Confidencial θεωρεί πως ο 48χρονος Ισπανός πρωθυπουργός είναι σε «πολύ καλή κατάσταση», ενώ λατρεύει και το μπάσκετ. Ακόμη, προσπαθεί να αθλείται τρεις φορές την εβδομάδα, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει τρέξιμοποδηλασία και άρση βαρών.

Ο Σάντσεθ ακολουθεί μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει χόρτασαλάτεςκρέατα και ψάρια στη σχάραπίνει άφθονο νερό, και προτιμά το αφρώδες ή το κόκκινο κρασί.

«Το γεγονός ότι πίνει δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα και ασχολείται με τον αθλητισμό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένα πλεονέκτημα για τον κ. Σάντσεθ», εξηγεί ο διατροφολόγος του IMEO Ρούμπεν Μπράβο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αν δεν ξέρεις τι θα πει «καλοκαίρι ‘80» δεν είσαι influencer!

Πάφος: H πληρότητα των ξενοδοχείων στο 20%

Taste and Hospitality

Κ. Κολιού, δεν είναι θέμα «χάρης», το «μισοάνοιγμα» της εστίασης

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!