Νέα Νεα της Αγορας

Διαφωνούν με συναυλίες στην Πέτρα του Ρωμιού – (Ανακοίνωση)

H Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ), εκφράζει και δημόσια την κάθετη αντίθεση της στην παραχώρηση άδειας για διοργάνωση συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με τίτλο «Path oh Aphrodite» πλησίον της περιοχής Ακρωτήριο Άσπρο στην Πέτρα του Ρωμιού. 

Στην ανακοίνωση της ΟΠΟΚ γίνεται επίκληση του δημοσιεύματος του «Φιλελεύθερου», σύμφωνα με το οποίο η προτεινόμενη δραστηριότητα αφορά στην εγκατάσταση εξοπλισμού διενέργειας συναυλιών πλησίον της Πέτρας του Ρωμιού και στην υλοποίηση μια σειράς από εκδηλώσεις το διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2021. Η περιοχή μελέτης βρίσκεται πλησίον των ορίων της περιοχής «Ακρωτήριο Άσπρο – Πέτρα του Ρωμιού» και η οποία συμπεριλήφθηκε στο Δίκτυο «Natura 2000» ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) και Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ). Για το έργο εξετάστηκε Ειδική Οικολογική Μελέτη για τις επιπτώσεις που τυχόν θα έχει η υλοποίηση εκδηλώσεων στην εν λόγω περιοχή.  Για το σκοπό αυτό θα εγκατασταθούν προσωρινές υποδομές διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. (Φορητές εγκαταστάσεις διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων).

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η Περιβαλλοντική Αρχή επισημαίνει ότι έλαβε υπόψη τις πιθανές επιπτώσεις που δύναται να έχει το έργο στην προστατευόμενη περιοχή και τα αντικείμενα προστασίας της, τα στοιχεία και τις ίδιες γνώσεις των εκπροσώπων των Τμημάτων και ατόμων με εξειδικευμένες γνώσεις. Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, σημειώνει ότι θα καταθέσει λεπτομερώς τις θέσεις της στην Επιτροπή Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Ωστόσο, προσθέτει, λόγω του ότι το θέμα δημοσιοποιήθηκε με το συγκεκριμένο δημοσίευμα και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την παραχώρηση τέτοιας άδειας. Δυστυχώς, συμπληρώνει, φαίνεται η έκδοση θετικής έκθεσης δέουσας από την Περιβαλλοντική Αρχή δεν έλαβε υπόψη τις θέσεις των ανεξάρτητων ειδικών, μελών της Επιτροπής κατά την εξέταση της οικολογικής αξιολόγησης.

Τονίζει ότι η επιλεγείσα περιοχή στην Πέτρα του Ρωμιού αποτελεί πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του τόπου και η ΟΠΟΚ προτείνει όπως εξευρεθεί άλλος χώρος για τη διεξαγωγή των εν λόγω καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σε ισχύ μέχρι τέλος Νοεμβρίου το σχέδιο ενίσχυσης εγχωρίου τουρισμού

Taste and Hospitality

Τουρισμός: “Πάρτι τέλος” στα AirBnB διαμερίσματα

Taste and Hospitality

Επιτέθηκαν στον καρχαρία που εντοπίστηκε στις ακτές της Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!