Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ρωσία: Ένα έθνος που ξεδιψάει μόνο με βότκα, για 400 χρόνια (Έρευνα)

Η Ρωσία έφτιαξε με βάση την βότκα, το απόλυτο coctail κοινωνικής αποσύνθεσης, του οποίου η δράση παραμένει το ίδιο δυνατή εδώ και τουλάχιστον τέσσερις αιώνες. Τέτοιο απόσταγμα, ούτε στα αμερικάνικα ουίσκι δεν μπορείς να βρεις. Πώς όμως μια ολόκληρη αυτοκρατορία παγιδεύτηκε στον πάτο ενός μπουκαλιού

Πριν από δέκα χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας για τα κράτη που καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ ετησίως κατ’ άτομο. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονταν η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Λιθουανία και η Ρωσία, με τα ποσά να κυμαίνονται από 17,6 λίτρα αλκοολούχων ποτών κατ’ άτομο το χρόνο (Λευκορωσία), ως και 15,1 (Ρωσία), ενώ στην έκτη θέση της κατάταξης συναντούσαμε και την Ουκρανία, με 13,9 λίτρα. Το φάντασμα της Σοβιετικής Ένωσης μοιάζει να έχει αγκαλιάσει ένα μπουκάλι βότκα και να μην φεύγει από το μπαρ πριν το αδειάσει.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η  Ρωσία είναι η τέταρτη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ παγκοσμίως κατ’ άτομο, αλλά με πληθυσμό πολλαπλάσιο από τα τρία κράτη που προπορεύονται στη σχετική λίστα (144,5 εκατομμύρια). Οι αριθμοί τρομάζουν, όταν αυτά τα νούμερα αναλύονται ακόμα περισσότερο και προκύπτει ότι ο μέσος Ρώσος άντρας πίνει 26 λίτρα αλκοόλ ετησίως, εκ των οποίων το 51% είναι ποτά με βάση την βότκα, ή σκέτη βότκα.

Σήμερα ο μέσος όρος ζωής για κάθε Ρώσο, σύμφωνα με στοιχεία απογραφής του 2014, είναι τα 65 έτη (από τους χαμηλότερους παγκοσμίως). Το 30% όλων των θανάτων που συμβαίνουν κάθε χρόνο στη Ρωσία, σχετίζεται άμεσα με το αλκοόλ και συνδέεται άμεσα, ναι σωστά καταλάβατε, με τους άντρες.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λάρνακα: «Μας περικύκλωσε το λαμπρόν, καίγονται τα σπίτια μας. Βοήθεια»

Taste and Hospitality

300 φορτηγά με 20 τόνους μπάζα απομακρύνθηκαν από την Πάφο

Taste and Hospitality

Πύλα: Γκρεμίζεται το «Beau Rivage» και τη θέση του παίρνει η «Τροία» (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!