Νέα Νεα της Αγορας

Δρ. Καραγιάννης: Σήμερα θα προτείνει περιορισμό στην κυκλοφορία και τοπικά lockdown

Την κρισιμότερη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού δίνει ολόκληρη η Κύπρος ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τα ήδη εξαγγελθέντα μέτρα θεωρούν πως θα μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση. Ωστόσο, όλα τα δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας και αν στο επόμενο χρονικό διάστημα η κατάσταση δεν τεθεί υπό έλεγχο και αυξηθούν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή από την επιβολή κλιμακωτών μέτρων ή να οδηγηθούμε στο απευκταίο σενάριο ενός τοπικού ή ολικού lockdown.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε πως «εάν δεν προσέξουμε, φαίνεται πως θα είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, πιο σοβαρό από το πρώτο, το οποίο δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε».

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως με τέτοιους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, δεν θα μπορούν να ελεγχθούν όλες οι επαφές των ασθενών, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά, υποδεικνύοντας πως δόθηκαν οδηγίες για αύξηση των μελών της ομάδας ιχνηλάτησης.   

Κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με την επιδημιολογική ομάδα, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε πως θα προτείνει περιορισμό στην κυκλοφορία μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα, όπως επίσης και τοπικά μίνι lockdown, εάν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι και τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, ανέφερε πως στο τραπέζι βρίσκεται και η επαναφορά του μέτρου που αφορά τις ευάλωτες ομάδες και τις υπεραγορές. Δηλαδή, όπως είπε, γίνονται σκέψεις ώστε να ρυθμιστεί το πρωινό ωράριο των υπεραγορών, ώστε κατά το δεδομένο χρόνο να μπορούν να μεταβούν για ψώνια μόνο οι ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα, ο κ. Καραγιάννης, ανέφερε πως «ίσως θα πρέπει να κλείνουν και μαγαζιά μετά από μια συγκεκριμένη ώρα ή να κλείσουν για μια εβδομάδα».

Στην Ελλάδα «τρώνε» με μάσκες

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.Ακόμα και στην εστίαση είναι σημαντικό να φορούν μάσκα οι θαμώνες, όπως δήλωσε κατά τη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς σε ερώτηση που δέχθηκε για την εστίαση τόνισε: «Είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους του χώρους και όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και σε αυτές τις περιπτώσεις».

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν και καθόμαστε στο τραπέζι για να δειπνήσουμε, αλλά όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο και ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο πρέπει η μάσκα αν χρησιμοποιείται.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Μπόνους» στους εμβολιασμένους στην Ελλάδα η διασκέδαση!

Taste and Hospitality

Η μεγάλη “σφαγή” στην Boeing – Απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι και έπεται συνέχεια

Taste and Hospitality

Στα άκρα το φτάνει ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Γ.Ελεγκτή

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!