Νέα Νεα της Αγορας

To κράτος στηρίζει οικονομικά τον τουρισμό τομέα

Να αποφύγει το καθολικό λουκέτο των ξενοδοχειακών μονάδων, κατά τη χειμερινή περίοδο, επιχειρεί η κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, σχετικά με την επέκταση των σχεδίων στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Το γεγονός ότι τέλος Οκτωβρίου θα κλείσουν τα περισσότερα ξενοδοχεία που ήταν ανοιχτά στην περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού, αντιμετωπίζεται με προβληματισμό από το Υπουργείο Εργασίας, που δεν θα ήθελε όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες να κατεβάσουν ρολά.

Φυσικά, πέρα από τους ξενοδοχοϋπάλληλους, στον κατάλογο με τις επιχειρήσεις που πιθανότατα να χρειαστούν στήριξη είναι ο ευρύτερος τουριστικός τομέας. Η χθεσινή συνάντηση της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου με τις ηγεσίες των οργανώσεων των ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ και των συνδικαλιστών, δεν έφερε αποφάσεις, αλλά έγινε μια γενική συζήτηση και βολιδοσκόπηση των προθέσεων.

Η Κύπρος αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα πανδημικής κρίσης, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αποφύγει καθολικό lockdown, όπως είχε γίνει τον Μάρτιο, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ντόμινο αρνητικών εξελίξεων. Από τη συζήτηση φάνηκε ότι τα σχέδια θα τροποποιηθούν, έτσι ώστε να καλύψουν αυξημένο αριθμό εργαζομένων σε επιχειρήσεις οι οποίες είναι συναφείς με τον τουριστικό κλάδο, όπως τα τουριστικά γραφεία.

  Θεανώ Θειοπούλου  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

1900 ξένοι εργαζόμενοι στην Κύπρο με ετήσιο μισθό άνω των €55.000

Taste and Hospitality

KLM: Ακυρώνει έως και 50 πτήσεις την ημέρα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Taste and Hospitality

Akakiko: Επιστρέφουν με γεύσεις της Άπω Ανατολής

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!