Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Το μυστικό των λευκών σκούφων

Η κουζίνα αρέσκεται στους μύθους και πραγματικά είναι ένας χώρος όπου ακούγονται όμορφες ιστορίες.

Μια από αυτές διηγείται πως ο Βασιλιάς Ερρίκος H’ αποκεφάλισε τον μάγειρα του όταν βρήκε μια τρίχα στη σούπα του. Έτσι, ο επόμενος φορούσε καπέλο για να μην έχει την ίδια τύχη.

Μερικά χρόνια αργότερα φαίνεται πως ο θρυλικός σεφ Marie-Antoine Careme καθιέρωσε το ψηλό καπέλο με σκοπό να μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει αμέσως ποιος είναι ο υπεύθυνος της κουζίνας, δηλαδή ο σεφ. Μάλιστα, λέγεται πως όσο μεγαλύτερη ήταν η θέση κάποιου στην μπριγκάτα τόσο ψηλότερο ήταν και το καπέλο του, με του ιδίου να φθάνει σχεδόν το μισό μέτρο. Στη συνέχεια, ο έτερος μύθος της γαλλικής κουζίνας Auguste Escoffier καθιέρωσε τα λευκά καπέλα για όλους, σύμβολο καθαριότητας και υψηλής τεχνικής του μάγειρα.

Marie-Antoine Careme

Εάν ρωτήσετε έναν σεφ να σας πει γιατί το κλασικό toque έχει 100 πτυχές θα σας απαντήσει υπερήφανα ότι οι πτυχές συμβολίζουν τους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να μαγειρέψει ένα αυγό, αν και αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, είπαμε, η κουζίνα αρέσκεται στους μύθους.

Στην πραγματικότητα, το καπέλο προστατεύει εμάς από ανεπιθύμητες τρίχες στο φαγητό μας, ενώ αποτρέπει τον ιδρώτα του σεφ να στάξει στο πρόσωπό του. Εξάλλου να είστε σίγουροι πως ένας επαγγελματίας σεφ μπορεί να μαγειρέψει ένα αυγό με περισσότερους από 100 τρόπους. 

Χάρης Τζαννής, Fnl-guide.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οφτόν: Το κλοπιμαίο κρέας, ιστορίας 500 ετών «φλερτάρει» με την UNESCO

Taste and Hospitality

Κι όμως ο αλκοολισμός έχει ιστορία…Μια διαδρομή μέσα από τους αιώνες

Taste and Hospitality

Τρούφα, ο «χρυσός» της γαστρονομίας – Συνταγή

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!