Εφοδιαστική Αλυσίδα Πρόσωπα

Marie Brizard : Μια πνευματική γυναίκα που κατασκεύασε ιστορία

Λένε ότι οι γυναίκες με καλή συμπεριφορά σπάνια κάνουν ιστορία. Η Marie Brizard σφυρηλάτησε μια πορεία για γυναίκες στη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών πριν από 265 χρόνια.

Η ιστορία των λικέρ της Marie Brizard ξεκινά πολύ καιρό πριν. Σίγουρα πριν από τα έξυπνα τηλέφωνα και σίγουρα πριν από την τηλεόραση, το αεροπλάνο, το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο. Ήταν επίσης μια εποχή πολύ πρίν οι γυναίκες ήταν ελεύθερες να αγκαλιάσουν ένα επιχειρηματικό πνεύμα, και σίγουρα μια στιγμή πριν αναγνωριστούν ως ίσοι πολίτες. Αυτό είναι που κάνει αυτήν την ιστορία ιδιαίτερα συναρπαστική.

Σχετικά με τη Marie Brizard

Η χρονιά ήταν το 1755, το μέρος ήταν το Μπορντό της Γαλλίας και το αστέρι της παράστασης ήταν μια έντονη γυναίκα του 18ου αιώνα, με το όνομα Marie που έγινε διάσημη για την υπέροχη Anisette της.

«Η Marie δημιούργησε την εταιρεία της σε μια εποχή που δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να υπογράψουν έγγραφα της εταιρείας», σημειώνει η Ludiwine Angelini,senior global brand manager. Για να δημιουργήσει το εμπορικό σήμα της, έπρεπε να γίνει δημιουργική. Η Marie επέλεξε να παντρευτεί έναν οικογενειακό φίλο, τον Jean-Baptiste Roger, ο οποίος θα μπορούσε «να ανοίξει λογαριασμούς και να υπογράψει τα απαραίτητα νομικά έγγραφα», ενώ αυτή – αυτή με την πραγματική τεχνογνωσία – φρόντιζε τα πάντα.

Μια γυναίκα που κρατά μπουκάλια λικέρ σε μια διαφήμιση. Η Marie Brizard αντιπροσώπευε τη γυναικεία ηγεσία και καινοτομία σε μια εποχή που ήταν προσβολή για την κοινωνία. Έχει σφυρηλατήσει μια πορεία για τις γυναίκες στη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών πολύ πριν γίνει αποδεκτή.

«Ήταν πρωτοπόρος και οραματιστής», λέει η Angelini. «Αφιερώθηκε επίσης στην τέχνη της. Ήταν διαρκώς περίεργη για τις γεύσεις, την απόσταξη και τη δοκιμή νέων πραγμάτων στο εργαστήριό της με συστατικά που ανακαλύφθηκαν στα λιμάνια του Μπορντό και προέρχονταν από όλο τον κόσμο. “

Είναι ένα πράγμα να είσαι παθιασμένος με κάτι, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να είσαι πολύ καλός σε αυτό. Η Marie Brizard έγινε η πρώτη Γαλλική Κυρία Λικέρ, και το Anisette της ήταν τόσο αγαπητό που ακόμη πίνονταν τακτικά από μέλη του δικαστηρίου του Λουδοβίκου XV.

Το 1766, η Parfait Amour ενώνει το anisette στο χαρτοφυλάκιο Marie Brizard. Αυτή η προσθήκη θα ξεκινούσε την εξέλιξη της μάρκας: μέσα σε περίπου δύο δεκαετίες, το χαρτοφυλάκιο της Marie Brizard περιελάμβανε μια σειρά από λικέρ, μπράντι και ηλικιωμένα κρασιά.

Πλησιάζοντας στα μέσα του 19ου αιώνα (1827-1829), το ανισέτο ξεκινά να πηγαίνει παγκοσμίως, με τη Marie Brizard να επεκτείνει το εμπόριο στις γαλλικές και ισπανικές αυτοκρατορίες και να εξάγει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αμερική. Το 2016, τα προϊόντα της Marie Brizard θα μπορούσαν να βρεθούν σε περισσότερες από 120 χώρες.

Το 1855 σηματοδοτεί το πρώτο μεγάλο βραβείο της εταιρείας, παίρνοντας ένα μετάλλιο από την Universal Exposition στο Παρίσι. (Η Marie Brizard θα κέρδιζε πολλά μετάλλια και βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ το 1876 στην Παγκόσμια Έκθεση στη Φιλαδέλφεια, στη Γαλλία το 1900 και στην Αργεντινή το 1910.)

Το 1880, το Cacao Chouao – ένα παρακμιακό λικέρ σοκολάτας και βανίλιας – εντάσσεται στην οικογένεια Marie Brizard. Λίγο περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα (το 1894 και το 1896), θα ακολουθήσουν οι Cherry Brandy και Apry.

265 χρόνια και 10 γενιές αργότερα, η μάρκα της Marie Brizard – η οποία εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια – παρεμπιπτόντως – συνεχίζει να ευδοκιμεί.

Η κληρονομιά της

Πολλά έχουν αλλάξει από την έναρξη της Marie Brizard. Για αρχάριους, επεκτείνεται από το Anisette σε πάνω από 60 προϊόντα, όπως σιρόπια, αρωματισμένα λικέρ, αιθέρια έλαια και άλλα. Θα μιλήσουμε λίγο για τα άλλα προϊόντα, αλλά ας μιλήσουμε πρώτα για το Anisette.

«Σε αντίθεση με άλλα πνεύματα με βάση το γλυκάνισο, το Marie Brizard είναι φτιαγμένο από πράσινο γλυκάνισο, το οποίο φέρνει το λικέρ μια πιο φρέσκια και ελαφρύτερη γεύση σε σύγκριση με τα προϊόντα που παρασκευάζονται με γλυκάνισο», εξηγεί η Angelini. Περιέχει 10 άλλα φυτά και μπαχαρικά, όπως άνηθο από την Ινδία, κορίανδρο από την Ουκρανία, φρέσκο ​​φλούδα λεμονιού από την Ισπανία και πολλά άλλα.”

Αν και έχουν περάσει δυόμισι αιώνες, η συνταγή είναι ακόμα απόρρητη και το Anisette παραμένει το προϊόν ήρωας της μάρκας.

Άλλα προϊόντα που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν το Marie’s Parfait Amour – ένα λικέρ που συνδυάζει ισπανικά πορτοκάλια και άνθη πορτοκαλιού και βανίλια από τη Μαδαγασκάρη – και το Apry, ένα λικέρ με δύο ποικιλίες βερίκοκων από την κοιλάδα του Ροδανού, στη συνέχεια αναμειγνύεται με κονιάκ Gautier από τη Γαλλία και ρούμι από Μαρτινίκα

Μια διαφήμιση τριών ατόμων που πανηγυρίζουν με κείμενο για τη Marie Brizard. Η Marie Brizard προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, αγαπημένα από μπάρμαν για γενιές.

«Η γκάμα των προϊόντων λικέρ μας είναι ένας πραγματικός συνεργάτης για μπάρμαν και μεικολόγους με περισσότερες από 25 διαφορετικές γεύσεις. Η γραμμή επιτρέπει σε επαγγελματίες από το μπαρ να δημιουργούν απεριόριστα νέες εκδόσεις κλασικών κοκτέιλ, όπως το Old Fashioned, το Cosmopolitan και η Margarita », λέει η Angelini. “Έχουμε επίσης μια σειρά από σιρόπια, που αντικατοπτρίζουν την τεχνογνωσία της λικέρ της Marie Brizard σε μια μη αλκοολούχα έκδοση.”

Η αποστολή της Marie Brizard είναι – και ήταν πάντα – να “καταπολεμήσει τον εκδημοκρατισμό κοκτέιλ” και να δώσει τις πιο εκλεπτυσμένες και περίεργες παλέτες με προϊόντα υψηλής ποιότητας γεμάτα πολυπλοκότητα και έκπληξη. Βλέποντας πώς κέρδισε η μάρκα πάνω από 50 μετάλλια σε παγκόσμιους διαγωνισμούς λικέρ από το 2011 (που είναι κάτι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα), σίγουρα ανταποκρίνονται σε αυτήν την αποστολή.

Εάν είστε νέοι στην επωνυμία και αναζητάτε μέρος για να ξεκινήσετε, προτείνουμε να ξεκινήσετε με το Anisette. Είναι μια φυσική πρώτη επιλογή, αλλά πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με κανένα από τα άλλα προϊόντα. Ανακατέψτε, ταιριάξτε, πιείτε και απολαύστε, αλλά ό, τι κι αν κάνετε, θυμηθείτε ότι η γραμμή δεν θα υπήρχε χωρίς το φλογερό, αντι-καθιερωμένο πνεύμα και την εφευρετικότητα της Marie Brizard.

Μια απαρχαιωμένη διαφήμιση ενός μπουκαλιού λικέρ και γυαλιών snifter. Η Marie Brizard είναι ένα εμπορικό σήμα με ιστορία στην επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φυλλοξήρα η μεγαλύτερη απειλή του αμπελώνα στο μικροσκόπιο

Taste and Hospitality

Aκραίες καιρικές συνθήκες: Προκάλεσαν πτώση των αποδόσεων στην Σαμπάνια κατά 60%

Taste and Hospitality

46χρόνια τρώμε αυτά τα γαριδάκια – Η παραγωγή φτάνει τα 5 εκατ. φακελάκια τον χρόνο

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!