Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Invel: Πολύ κοντά σε εξαγορά και του Parklane

Κοντά στην απόκτηση του 100% των εκδομένων μετοχών της εταιρείας Parklane βρίσκεται η Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd, του Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο ΧΑΚ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2021. Πρόκειται για μια συμφωνία με αντίτιμο 90 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd, η οποία κατέχει το 24,98% των εκδομένων μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels Limited (Parklane), η ίδια μαζί με την εταιρεία Emerald Coast Properties Ltd, η οποία κατέχει το 75,02% των εκδομένων μετοχών της Parklane, έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης με την εταιρεία Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd, με το οποίο της παρέχουν αποκλειστικό δικαίωμα να προχωρήσει στη μελέτη δέουσας επιμέλειας («due diligence»), και εάν ικανοποιηθεί να προχωρήσει στην εξαγορά του 100% των εκδομένων μετοχών της εταιρείας Parklane.

Η Parklane είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol, το οποίο έχει επαναλειτουργήσει τον Μάρτιο του 2019. Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς των μετοχών, η C.C.C. Tourist Enterprises θα διαθέσει το 24,98% των εκδομένων μετοχών που κατέχει στην Parklane, έναντι του αντίτιμου των €22,50 εκατομμυρίων. Συνεπώς, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd θα ανέλθει κοντά στα €90 εκ. Η C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd σημειώνει ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης είναι μη δεσμευτικό.

Υπενθυμίζουμε πως η Invel Real Estate Management έχει στο πορτοφόλιο της το The Landmark Nicosia, όπως και το Aphrodite Hills Resort. Επίσης, προχωρεί και σε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για δύο πύργους, 27 και 22 ορόφων, που προγραμματίζεται να κατασκευαστούν στον σημερινό χώρο στάθμευσης του πρώην ξενοδοχείου Χίλτον, νυν «The Landmark». Ο ένας από τους πύργους επιδιώκεται να έχει οικιστική χρήση και ο άλλος εμπορική χρήση. Η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα €100 εκατομμύρια.  

Ευαγόρας Προκοπίου   

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

1,096 κιλά ντομάτες από Τουρκία, στα κατεχόμενα με τελικό προορισμό την Ελεύθερη Κύπρο

Πρωταράς: Στο Δικαστήριο ο ιδιοκτήτης – 9 καταγγελίες για αναστολή λειτουργίας του νυχτερινού μαγαζιού

Taste and Hospitality

Celestyal: Νέες τιμές και δρομολόγια για το 2023-24

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!