Νέα Νεα της Αγορας

Κύπρος: Θα κλείσουν “οριστικά”, οι χώροι εστίασης; – Όλα στο τραπέζι

Ανησυχία επικρατεί στις αρμόδιες Αρχές η συνεχιζόμενη «υψηλή τάση» κρουσμάτων Covid19 στην Κύπρο με αποτέλεσμα, όπως πληροφορούμαστε, να γίνεται επεξεργασία εναλλακτικών επιλογών εάν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει και τις επόμενες μέρες ψηλός.

«Αυτά τα κρούσματα είναι επαφές κατά κύριο λόγο της προηγούμενης βδομάδας. Θα αναμένουμε έως τις αρχές της επόμενης βδομάδας ώστε να διαφανεί αν η ευαισθητοποίηση και τα μέτρα έφεραν κάποιο θετικό αποτέλεσμα», μας σημείωσε αρμόδια πηγή.

Όπως προκύπτει, στην περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειωθεί τότε δεν αποκλείεται «γύρω στην Τετάρτη» να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα, σύμφωνα με το Offisite.

Κάποια μέτρα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο είναι παρόμοια με αυτά της Γερμανίας και Γαλλίας όπου έκλεισαν οριστικά οι χώροι εστίασης, καφετέριες και χώροι αναψυχής ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συναντηθούν ιδιωτικά παραμένει μεν στα 10 αλλά ορίζεται πως αυτά τα 10 άτομα δεν μπορούν να προέρχονται από περισσότερες των 2 οικογενειών.

Παράλληλα στο «πακέτο μέτρων» δεν αποκλείεται να επαναρχίσει η διακίνηση μέσω sms από κάποια ώρα και μετά ενώ τα «σκληρά lockdown» δεν αποκλείονται σε τοπικό επίπεδο.  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (30/10) ανακοινώθηκαν 166 κρούσματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την χθεσινή (29/10) Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η Καγκελάριος της Γερμανίας τάχθηκε υπέρ της επιβολής μικρών lockdown και κάλεσε τους ηγέτες των χωρών μελών να προχωρήσουν σε αυτά το συντομότερο δυνατόν ώστε να «σπάσει» το δεύτερο κύμα πανδημίας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κερνάει ο Αργεντίνος για το ρεκόρ του και έστειλε μπύρες στους τερματοφύλακες…

Taste and Hospitality

«Μην περιμένετε μεγάλες χαλαρώσεις το Πάσχα…Από Ιούνιο και μετά!»

Taste and Hospitality

Τρία τουρκικά πολεμικά μπλόκαραν το ερευνητικό Nautical Geo στην Κύπρο – Σπεύδουν ελληνικά πολεμικά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!