Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Λάθη που κάνουμε με την βρώμη!

Η βρώμη είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για το πρωινό μας γεύμα καθώς είναι πλούσια σε υδατάνθρακες , πρωτεΐνη, βιταμίνη Β5, Β9, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο και ο συνδυασμός της με ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα μας δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για μια δυνατή προπόνηση. Ας δούμε όμως μερικά λάθη που κάνουμε και όχι απλά δεν βλέπουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Φτιάχνουμε τον χυλό με νερό αντί για γάλα!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως η βρώμη είναι ένα πλούσιο πρωινό γεύμα το οποίο θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το μεσημεριανό. Αυτό βέβαια συμβαίνει όταν το συνδυάσουμε με κάποια πρωτεΐνη και όχι με νερό. Μουλιάστε την βρώμη σας σε γάλα αγελάδος ή γάλα από σόγια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας αλλά επειδή και αυτά δεν είναι πλούσια σε πρωτεΐνη θα πρέπει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς.

Χρησιμοποιούμε μικρό μπωλ ή κούπα

Μπορεί να μην χρειαζόμαστε την ποσότητα που χωράει σε ένα πιάτο της σούπας, αλλά ο χυλός της βρώμης (porridge) έχει μια κολλώδη υφή στην οποία σχηματίζονται μεγάλες φουσκάλες. Σε ένα μικρό σκεύος είναι σαν να θέλετε να χύσετε το πρωινό σας και να καθαρίζετε πρωί πρωί! Μεγαλύτερα και βαθύτερα πιάτα διευκολύνουν το μαγείρεμα του χυλού σας στα μικροκύματα, χωρίς να διακινδυνεύετε να χυθεί το πρωινό σας.

oatmeal porridge (2)

Βάζουμε την βρώμη σε λάθος χρόνο

Όσοι χρησιμοποιείτε τα μικροκύματα μπορείτε να το αγνοήσετε, αλλά όσοι φτιάχνετε το porridge στο μάτι της κουζίνας θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο χρόνος στον οποίο προσθέτετε την βρώμη έχει άμεσο αντίκτυπο στην τελική υφή. Αν σκοπός σας είναι η κρεμώδες υφή θα πρέπει να προσθέσετε την βρώμη αφού το υγρό σας έχει έρθει σε βρασμό. Αν θέλετε η βρώμη να διατηρήσει το σχήμα της θα πρέπει να την προσθέσετε στο υγρό όσο είναι κρύο και πριν το βάλετε στην φωτιά.

Δεν προσθέτουμε αλάτι!

Είτε φτιάχνουμε αλμυρό, είτε γλυκό porridge θα πρέπει να βάλουμε μια «πρέζα» αλάτι. Βάλτε το αλάτι στην αρχή της διαδικασίας ώστε το πρωινό σας να αποκτήσει μια πολύ πιο νόστιμη γεύση και όχι κάτι μεταξύ αγριόχορτου και σανού! Αν βάλετε το αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος τότε το αποτέλεσμα θα είναι περίεργα αλμυρό και καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσετε!

Δεν το ανακατεύουμε αρκετά

Το ανακάτεμα βοηθάει στην διάσπαση των φυσαλίδων πριν γίνουν πολύ μεγάλες και προλαμβάνει κάποια «έκρηξη» του χυλού. Όσοι χρησιμοποιείτε τα μικροκύματα καλό θα είναι να ζεσταίνετε το πρωινό σας σε διαστήματα των 45″ και ενδιάμεσα να ανακατεύετε. Όσοι μαγειρεύετε στο μάτι της κουζίνας απλά να ανακατεύετε συχνά τον χυλό της βρώμης σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσετε τις μεγάλες φουσκάλες από το να «εκραγούν» και να σας λερώσουν την κουζίνα. Επίσης, με το ανακάτεμα διευκολύνουμε την βρώμη να απελευθερώσει επιπλέον άμυλο, κάνοντας το πρωινό ακόμη πιο κρεμώδες!

oatmeal porridge (1)

Δεν μαγειρεύουμε αρκετά το πρωινό μας

Οι νιφάδες βρώμης μαγειρεύονται σε χυλό αρκετά γρήγορα, αλλά θέλουν κάποια προετοιμασία. Χρειάζονται λίγο χρόνο μέσα στο υγρό ώστε να μουσκέψουν, να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν όλη τους την γεύση. 5 λεπτά είναι αρκετά και είμαστε σίγουροι πως το τελικό αποτέλεσμα θα σας συνεπάρει!

Προσωπικά φτιάχνω porridge στα μικροκύματα με μισό ποτήρι νερό και μισό ποτήρι φρέσκο πλήρες γάλα αγελάδος. Ανακατεύω ανά 40″ στην δυνατή σκάλα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδες υφή. Στο μπολ προσθέτω μερικές σταφίδες -άσπρες και μαύρες- και λίγο σοκολάτα υγείας!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες

Taste and Hospitality

Penfolds: Κονσόλα αναπαραγωγής δίσκων περιορισμένης έκδοσης με ένα μυστικό συρτάρι για κρασί

Taste and Hospitality

Τα κρητικά γιατροσόφια…Τσίπουρο ή ρακή; H διαφορά τους, τα οφέλη για την υγεία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!