Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πώς θα ψωνίζεις σωστά στο σούπερ μάρκετ…αν δεν θες να κλαις μετά στο ταμείο

Δεν θα παίξουμε τους έξυπνους, κι εμείς την πάθαμε αμέτρητες φορές. Πας να πάρεις δέκα πράγματα και καταλήγεις με το μισό σούπερ μάρκετ, και άδειο πορτοφόλι. Και μετά έχεις το μόνιμο άγχος πώς θα βγάλεις το μήνα. Γι΄αυτό και χρειάζεται να οργανωθούμε παιδιά.

Λίστα, λίστα, λίστα 

Δεν βγαίνεις από την πόρτα του σπιτιού χωρίς αυτή. Στο χέρι απαραιτήτως έχεις μαζί σου στυλό και διαγράφεις όσα έβαλες στο καλάθι και όσα χρειάζεσαι ακόμη να πάρεις. Μην παρεκκλίνεις από τη λίστα. Όσα χρειάζεσαι πραγματικά τα έχεις καταγράψει από πριν άλλωστε. 

Μην πηγαίνεις με παρέα στο σούπερ μάρκετ 

Αν γίνεται, απόφευγε να πηγαίνεις οικογενειακώς κυρίως στο σούπερ μάρκετ. Ειδικά αν έχεις παιδιά, μην τα παίρνεις μαζί σου. Ρώτησε τα από πριν τι χρειάζονται, ιεράρχησέ τα και κατέγραψέ τα στη λίστα. Στο σούπερ μάρκετ πηγαίνει πάντα ο πιο εγκρατής. Αν δεν είσαι εσύ, τότε να στείλεις τον σύντροφό σου. Σταθερά ένας από το σπίτι θα αναλάβει την ευθύνη του σούπερ μάρκετ. Όσοι πιο πολλοί είστε μαζί, τόσο πιο πολύ παρασύρει ο ένας τον άλλον. 

Κράτα μικρό καλάθι 

Την ώρα που ετοιμάζεσαι να πάρεις το καλάθι, κοίτα τη λίστα σου. Αν δεν είναι μεγάλη, μην πάρεις μεγάλο καλάθι. Διότι όσο πιο μεγάλο είναι το καλάθι, τόσο πιο πολύ έχουμε ασυναίσθητα την επιθυμία να το γεμίσουμε. 

Μην πας με άδειο στομάχι 

Και όμως, αν πας πεινασμένη, όλα θα σου φαίνονται δελεαστικά και θα παρασυρθείς. Επιπλέον, δεν θα είσαι σωστά συγκεντρωμένη. 

supermarket

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάνεις διατροφή αλλά το νούμερο στη ζυγαριά δεν αλλάζεις; Αυτοί είναι οι λόγοι! 

Κάνε ένα τελικό έλεγχο

Πριν φτάσεις στο ταμείο, έλεγξε το καρότσι σου. Έχει μέσα όσα πραγματικά χρειάζεσαι; Αν όχι, τότε αφαίρεσε τα περιττά πράγματα. Προσπάθησε να υπολογίσεις ένα ποσό από το μηναίο σου προϋπολογισμό, που θα ξοδεύεις κάθε βδομάδα στο σούπερ μάρκετ. Αν καταφέρεις να το διατηρήσεις, αυτό σημαίνει πως θα έχεις υπό έλεγχο τα μηναία έξοδα με βάση τα έσοδα. Γι΄αυτό, μην παρασύρεσαι από τις εκάστοτε προσφορές. Πάρε το προϊόν μόνο αν είσαι τη λίστα και το χρειάζεσαι. 

Πήγαινε σε ένα σούπερ μάρκετ 

Η τακτική του να πηγαίνεις σε 2-3 διαφορετικά σούπερ μάρκετ και να ψωνίζεις όσα χρειάζεσαι με βάση τις εκάστοτε προσφορές, εκτός ότι είναι χρονοβόρα, στο τέλος της ημέρας δεν σου εξοικονομεί χρήματα. Ακριβώς το αντίθετο. Ξοδεύεις περισσότερα απ’ ‘ο,τι αν πήγαινες σε μια υπεραγορά. 

mylife

Related posts

Κριθαρότο με παντζάρι,γιαούρτι, χαλούμι και λούντζα

CyChefs : Κατσικάκι Ψητό

Taste and Hospitality

Ζεστά ροφήματα ή παγωτά για τον πονόλαιμο;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!