Νέα Νεα της Αγορας

Καταδίκη-ορόσημο για καταστροφή βιοτόπου στο Lady’s Mile

Το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων καταδίκασε δύο άτομα για αδικήματα εις βάρος της άγριας ζωής και του βιότοπου του Lady’s Mile – μια πρωτοφανής απόφαση για τα κυπριακά δεδομένα που δημιουργεί προηγούμενο για την έκβαση άλλων ανάλογων περιβαλλοντικών υποθέσεων, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, τον Μάιο 2019, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Lady’s Mile και άτομο το οποίο προσλήφθηκε για τον χειρισμό εκσκαφέα, προχώρησαν σε αυθαίρετη επέμβαση στην παραλία του Lady’s Mile με σκοπό τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου δίπλα από το εστιατόριο. Η συγκεκριμένη ενέργεια της εκσκαφής της παραλίας είχε ως αποτέλεσμα την εκρίζωση φυσικής βλάστησης, την καταστροφή αμμοθίνων και τη συμπίεση της άμμου στην περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο τον βιότοπο στον οποίο γεννούν τα αυγά τους τα δύο είδη χελώνας.

«Ευελπιστούμε ότι αυτή η καταδίκη θα λειτουργήσει με αποτρεπτικό τρόπο για να μην συνεχιστούν παραβάσεις εις βάρος της φύσης στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και στις προστατευόμενες περιοχές μας γενικά, είτε αυτές γίνονται από μεμονωμένα άτομα ή από οργανωμένα σύνολα και επιχειρήσεις. Παράλληλα, ελπίζουμε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών για καλύτερη εφαρμογή του νόμου και των αυξημένων περιπολίων από τις Βρετανικές αρχές», δήλωσε ο διευθυντής του Πτηνολογικού, Μάρτιν Χέλλικαρ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Περδίος: «Πάμε για καλή, αλλά όχι εξαιρετική χρονιά»

Taste and Hospitality

Stelios Awards 2022: Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου μοιράζει €200,000 – Οι συμμετοχές

Taste and Hospitality

Μειωμένη κατά 9% η ιταλική συγκομιδή, αλλά πρώτη παγκόσμια παραγωγός οίνου η Ιταλία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!