Νέα Νεα της Αγορας

Ελλείψεις κρέατος στα κρεοπωλεία μετά το κλείσιμο του σφαγείου

Οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν μεγάλες ελλείψεις εγχώριου κρέατος στα κρεοπωλεία τις επόμενες μέρες λόγω του κλεισίματος ενός εκ των δύο σφαγείων μετά τον εντοπισμό του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μετά την εμφάνιση των 92 κρουσμάτων σε εργαζόμενους και κτηνιατρικούς λειτουργούς και το κλείσιμο του σφαγείου της Cypra, ένα εκ των δύο που εξυπηρετούν την προμήθεια κρέατος για όλη την Κύπρο, παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα στην διοχέτευση κρέατος στην αγορ.

Μιλώντας στο Economy Today, ο Πρόεδρος Κρεοπώλων Κύπρου, Κώστας Λειβαδιώτης τόνισε ότι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην διοχέτευση χοιρινού, αιγοπρόβειου και βοδινού κρέατος στους καταναλωτές τις επόμενες μέρες, κάτι το οποίο δεν προβλέπει ότι θα επιλυθεί σύντομα.

Ο κ. Λειβαδιώτης σημείωσε ότι την επόμενη βδομάδα πιθανότατα δεν θα υπάρχει καθόλου εγχώριο βοδινό κρέας στα κρεοπωλεία και στις υπεραγορές με τουςκαταναλωτές να πρέπει να αρκεστούν με ότι είναι διαθέσιμο από εισαγώμενο βοδινο. Το σφαγείο το οποίο έχει κλείσει ήταν το μόνο που είχε την άδεια για σφαγή βοωειδών.

Επίσης έχει τονιστεί το γεγονός ότι δεν μπορεί άμεσα να γίνει πρόσληψη προσωπικού λόγω της ειδικής εξειδίκευσης που χρειάζονται οι εργαζόμενοι στα σφαγεία και οι ελέγχοι που θα πρέπει να περάσουν από τα υγειονομεία.

Ως εκ τούτου άρα θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 14 μέρες ώστε να αποθεραπευτούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό και να επανέλθει στην κανονική του λειτουργεία το σφαγείο.

Ο κ. Λειβαδιώτης για να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος ανέφερε ότι το σφαγείο που παραμένει σε λειτουργία, τις τελευταίες μέρες δουλεύει μέχρι τις 4 τα ξημερώματα στην προσπάθεια του να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών.

Έχει επίσης επισημανθεί από τον κ. Λειβαδιώτη ότι η Κυβέρνηση, η Βουλή και οι αρμόδιες επιτροπές πρέπει να δράσουν άμεσα ώστε να βρεθούν εναλλακτικές επιλογές και να αποφευχθούν οι ελλείψεις στα κρέατος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Θέλουν ταξίδια οι Ευρωπαίοι…μετά την έλευση του εμβολίου

Taste and Hospitality

Το «Πιστεύω» του ειρηνικού ταξιδιώτη

Υπ. Υγείας: Θα ανακοινώνονται επωνυμίες επιχειρήσεων με κρούσματα

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!