Παρουσίαση Φιλοξενία

«Κλειδώνει» η πόλη, αλλά ξέρουν ότι: «Η υπομονή είναι η τέχνη της ελπίδας»

Πανέμορφα τοπία, εξωτικές παραλίες, βαριά ιστορία, έντονη νυχτερινή ζωή και καλό φαγητό.  Άνθρωποι γνήσιοι κι αυθεντικοί, με έντονο το αίσθημα της φιλοξενίας. Ενέργεια κι η ένταση που επικρατεί,  χειμώνα – καλοκαίρι σε κάθε γωνιά της Λεμεσού.

Με πληθυσμό περίπου 250,000 κάτοικους, η Λεμεσός (μαζί με την Πάφο) από σήμερα «κλειδώνει» και «πέφτει» για ύπνο από τις 8 το βράδυ, σε μια προσπάθεια περιορισμού της Πανδημίας. Τα μέτρα που ανακοινωθήκαν ψες (11/11/20) γνωστά. Αυτό έλεγαν οι πληροφορίες που τολμήσαμε να «διαδώσουμε» μέσω του TASTE AND HOSPITALITY, λίγες μέρες πριν το επίσημο διάγγελμα.

Και να τι έκαναν οι Λεμεσιανοί…Πήγαν για καφέ και βόλτα στον παραλιακό. Και αυτό αποτέλεσε είδηση. Μπορεί η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου αυτή την ώρα να «αιμορραγεί» για ακόμη μια φορά οικονομικά και ψυχολογικά, αλλά οι κάτοικοι της αντέχουν και θα αντέξουν.

Κλέβοντας πλέον ματιές από ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα μπορούν να τα καταφέρουν. Μπορούν ακόμη να γεύονται  την αλμύρα της θάλασσας και να μην βαριούνται ποτέ.

 Ένα σημαντικό λιμάνι μέσω του οποίου διεκπεραιώνεται το σύνολο σχεδόν του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της Κύπρου. Μια πόλη που φιλοξενεί αρκετές μεγάλες εμπορικές εταιρείες, τόσο παραδοσιακές όσο και σύγχρονες. Μια πόλη όπου από τη δεκαετία του ‘60 η βιομηχανία απέκτησε νέα πνοή. Με κορυφαίες εταιρείες με έδρα τη Λεμεσό..

Όλα άρχισαν από τη Λεμεσό

Η αρχή της τουριστικής ανάπτυξης της Λεμεσού πάει πίσω στη δεκαετία του 1930 όπου ορεινά θέρετρα όπως οι Πλάτρες και το Τρόοδος ήταν δημοφιλή σε πολλούς διακεκριμένους επισκέπτες από το εξωτερικό όπως για παράδειγμα ο Βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου.

Η δυναμική ανάπτυξη του τουρισμού στη Λεμεσό ξεκίνησε μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, με τη δημιουργία ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού ξένων επισκεπτών. Ενδεικτική της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν τέτοιες ξενοδοχειακές μονάδες ήταν οι επανειλημμένες διεθνείς βραβεύσεις που έχουν εξασφαλίσει.

350 βιομηχανικές μονάδες που κατασκευάζουν έπιπλα, υποδήματα, μεταλλικά είδη, ηλεκτρικές συσκευές και πλαστικά. Η ανάπτυξη του τουρισμού στη Λεμεσό πήρε μια νέα τροπή το 1974 όταν οι Τούρκοι εισβολείς κατέλαβαν την Αμμόχωστο και την Κερύνεια, τα κύρια τουριστικά θέρετρα του νησιού. Με μια πληθώρα παραλιών και πολυτελών ξενοδοχείων, η Λεμεσός μετατράπηκε σε σημαντικό τουριστικό κέντρο.

Η Κύπρος σήμερα διαθέτει το δέκατο μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο. Έργα για την καινούργια Μαρίνα έχουν ήδη αποπερατωθεί και τα εγκαίνια έγιναν τον Ιούνιο του 2014. Η Μαρίνα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και χίλια σκάφη.

Ορεινή Λεμεσός

Η Λεμεσός είναι επίσης η πρωτεύουσα της οινοπαραγωγικής περιοχής της Κύπρου, που βρίσκεται στις πλαγιές του Τροόδους, και είναι η έδρα σημαντικών οινοπαραγωγικών εταιριών. Τα κρασιά και κονιάκ που παράγονται σ’ αυτές τις περιοχές, από τα οποία το πιο γνωστό είναι η Κουμανδαρία, είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνές εκθέσεις.

 Στα χωριά της Λεμεσού κυριαρχεί η αυθεντικότητα των ανθρώπων, η παράδοση, οι θρύλοι και η ιστορία. Βουνί, Πλάτρες, Κυπερούντα, Όμοδος, Λάνεια. Λόφου και τόσα άλλα. Εκεί όπου υπάρχει ακόμη η ανθρώπινη επικοινωνία. Που οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους και υπάρχει η αλληλεγγύη.

Δύναμη και υπομονή…Έχετε μια μόνιμη θέα στον ορίζοντα, με τα νερά της θάλασσας να αλλάζουν χρώμα και μορφή ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τα κέφια του καιρού. Έχετε και μας που περιμένουμε να «ανταμώσουμε» σύντομα στα υπέροχα σοκάκια της πόλης, να νοιώσουμε ξανά τον κοσμοπολίτικο ρυθμό σας και να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί  σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της Λεμεσού.

«Η υπομονή είναι η τέχνη της ελπίδας» Βωβενάργκ

Συνεχίζουμε για Πάφο…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η παραμονή Χριστουγέννων των..μόνων από επιλογή, από ατυχία…

Taste and Hospitality

Πάφος: Αριστοκρατική πολυτέλεια μόνο αν ο λογαριασμός σου έχει πάνω από 5 μηδενικά!

Αυγόρου: Πάμε σε λαβύρινθο 2000 τ.μ. -Βοτανικό Πάρκο Cyherbia

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!