Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με «άρωμα» γυναίκας παίρνει ζωή το Βερεγγάρια

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στον Πρόδρομο αυτές τις μέρες μετά τις αγορά του ιστορικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια. Όπως έγινε γνωστό τo deal έκλεισε στα €2 εκατ. και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Taste and Hospitality ο κύριος επενδυτής είχε «άρωμα γυναίκας». Η συγκεκριμένη κυρία από τη Λεμεσό φαίνεται έχει αρκετά πλάνα για να δώσει νέα πνοή στο κτήριο ηλικίας 83 ετών το οποίο έχει πίσω του μια ιστορία με αίγλη και πολύ…μυστήριο.

Ωστόσο, στο όλο επιχειρηματικό εγχείρημα για αναστήλωση του ξενοδοχείου υπάρχει άλλο ένα πρόσωπο που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο δεύτερος επενδυτής ο οποίος προέρχεται από το εξωτερικό.

Το ξενοδοχείο ξεκίνησε να κτίζεται το 1927. Λόγο διακοπής της προμήθειας σιδήρου το 1929 γίνεται διακοπή των εργασιών. Εξαιτίας του βαρύ χειμώνα που επικρατούσε δημιουργήθηκαν ρωγμές στο ξενοδοχείο με αποτέλεσμα την κατεδάφιση του. Το 1930 άρχισαν πάλι οι διαδικασίες κατασκευής οι οποίες και ολοκληρώθηκαν το 1931.

Μερικοί από τους πιο διάσημους επισκέπτες του ήταν ο Βασιλιάς της Αιγύπτου Φαρούκ, ο Εθνάρχης Μακάριος, ο πρόεδρος του Ισραήλ Εζέρ Βαϊσμάν, ο τότε Άγγλος κυβερνήτης του νησιού και πολλοί άλλοι που αναγράφονται αναλυτικά στο βιβλίο των επισκεπτών.

Το Βερεγγάρια απέσπασε κολακευτικά σχόλια από όλες τις σημαντικές προσωπικότητες που έτυχαν της φιλοξενίας του. Εκτός από τη φήμη του για την κυπριακή και γαλλική του κουζίνα, αλλά και την εξαίρετη φιλοξενία, ήταν επίσης διάσημο για τις μουσικοχορευτικές βραδιές που διοργάνωνε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά την είδηση για την αγορά του Βερεγγάρια πολλοί είναι αυτή που ψάχνουν γη, γύρω απο την περιοχή για αγορά και αξιοποίηση της. Άλλωστε ανάμεσα στα πλάνα είναι η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, απόλυτα εναρμονισμένη στο περιβάλλον της περιοχής.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Λουκέτο» σε υποστατικό που μετατράπηκε σε καζίνο

Taste and Hospitality

Kopparberg :Κυκλοφορεί το νέο Cherry Spiced Rum.

Taste and Hospitality

Οι Βρετανοί έχουν μια εβδομάδα καιρό για να ξοδέψουν £11 δισ.

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!