Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Masataka Taketsuru : Ο ιδρυτής της Nikka Whisky και πατέρας του ιαπωνικού ουίσκι.

Το 1918, ένας νεαρός Ιάπωνας με φιλοδοξία να φτιάξει γνήσιο ουίσκι πήγε μόνος του στη Σκωτία για να αποκαλύψει το μυστικό της παραγωγής ουίσκι. Είναι ο Masataka Taketsuru, ο ιδρυτής της Nikka Whisky.

Masataka Taketsuru (1894 – 1979)

Έχοντας την ευκαιρία να πάει στη Σκωτία, ο Masataka έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που κατάφερε να κάνει ουίσκι. Έγινε εγγραφή στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, πήρε μαθήματα χημείας και στη συνέχεια μαθήτευσε σε τρία αποστακτήρια της Σκωτίας. Ο νεαρός και παθιασμένος άντρας ήταν τυχερός που έμαθε από πρώτο χέρι από τεχνίτες και έκανε πρακτική εκπαίδευση για το master blending. Τα δύο σημειωματάρια γεμάτα με κάθε λεπτομέρεια έγιναν αργότερα ο πρώτος οδηγός της Ιαπωνίας στην παραγωγή ουίσκι.

Το 1920 ο Masataka επέστρεψε στην Ιαπωνία με τη σκωτσέζα σύζυγό του Jessie Roberta (Rita). Οι δύο είχαν παντρευτεί νωρίτερα εκείνο το έτος και η Ρίτα αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Ιαπωνία για να εκπαιδευθεί  στη Σκωτία, έπρεπε να εγκαταλείψει το σχέδιό της να παράγει γνήσιο ουίσκι στην Ιαπωνία λόγω ύφεσης μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εν τω μεταξύ μια άλλη εταιρεία, η Kotobukiya Limited (Suntory), αναζητούσε κάποιον που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει παραγωγή ουίσκι. Όντας ο μόνος Ιάπωνας που ήξερε πώς να παράγει ουίσκι εκείνη την εποχή, ο Masataka προσλήφθηκε από την Kotobukiya το 1923 για να κατευθύνει την κατασκευή του αποστακτηρίου Yamazaki. Εκεί ηγήθηκε του έργου και αφιερώθηκε στην παραγωγή του πρώτου γνήσιου ουίσκι της Ιαπωνίας.

Μετά τη δεκαετή σύμβασή του με την Kotobukiya, ο Masataka αποφάσισε να γίνει ανεξάρτητος για να φτιάξει το δικό του ιδανικό ουίσκι. Το 1934 πήγε βόρεια και δημιούργησε το πρώτο του οινοπνευματοποιείο στο Γιότσι Χοκάιντο, ένα μέρος – αν και άβολη τοποθεσία – θεωρούσε πάντα τον ιδανικό χώρο για να φτιάξει ουίσκι. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες του Yoichi ήταν από πολλές απόψεις παρόμοιες με αυτές της Σκωτίας με δροσερό κλίμα, καθαρό αέρα και κατάλληλη υγρασία. Η εταιρεία άρχισε αρχικά να παράγει προϊόντα μήλου με το όνομα “Dai Nippon Kaju”, που σημαίνει “Great Japanese Juice Company” ενώ ετοιμάζεται να παράγει ουίσκι. Το 1936 το πρώτο δοχείο που σχεδιάστηκε ακόμα από το Masataka και κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία εγκαταστάθηκε και άρχισε την απόσταξη. Τελικά το 1940 κυκλοφόρησε το πρώτο ουίσκι από τη Nikka. Το εμπορικό σήμα αυτού του ουίσκι ήταν “NIKKA WHISKEY”, συντομογραφία του “Nippon Kaju”, το οποίο αργότερα έγινε το όνομα της ίδιας της εταιρείας.

Αντιπρόσωπος των προϊόντων Nikka στην Κύπρο είναι η εταιρεία A.S.XINARIS & SONS LTD

Ένας από τους παλαιότερους, πιο επιτυχημένους και πιο αξιόπιστους διανομείς στο νησί με αποστολή τους να προσφέρουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και άριστες υπηρεσίες

Προμηθευτείτε τα προϊόντα Νικκα στο Basket Of Taste στην ιστοσελίδα του Taste and Hospitality

Nikka From The Barrel 50cl

Το Nikka From The Barrel είναι ένα αναμεμιγμένο ουίσκι που δημιουργήθηκε για να προσφέρει πλήρεις γεύσεις και πλούτο ουίσκι «από βαρέλια» που μόνο οι μπλέντερ μπορούν να μυρίσουν και να δοκιμάσουν.
Το εμβληματικό μπουκάλι έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει «ένα μικρό κομμάτι ουίσκι» – που ενσωματώνει την πλούσια, δυνατή γεύση του ουίσκι μέσα.

Tο The Barrel είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο αναμεμιγμένο ουίσκι που εμφιαλώνεται σε 51,4% ABV. Για να παραδώσει τον πλούτο και τις γευστικές του γεύσεις, το αναμεμιγμένο υγρό μπαίνει σε χρησιμοποιημένα βαρέλια για άλλους μήνες προτού εμφιαλωθεί.

Nikka Rare Old Super 70cl

Το Super Nikka είναι ένα αναμεμιγμένο ουίσκι που γεννήθηκε το 1962.Ο Masataka αφιερώθηκε στη δημιουργία αυτού του ουίσκι αμέσως μετά το θάνατο της γυναίκας του Ρίτα για να αντιπροσωπεύσει τη βαθιά αγάπη του γι ‘αυτήν.Δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιήσει το όνειρό του να κάνει γνήσιο ουίσκι στην Ιαπωνία χωρίς την υποστήριξη της Ρίτα.
Το Super Nikka είναι ένα κλασικό στυλ αναμεμιγμένου ουίσκι με απαλή τύρφη και νότες βανίλιας και σέρι.
Αυτές οι όμορφες γεύσεις είναι στρογγυλεμένες και ισορροπημένες με απαλή υφή και απαλό στόμα.

Nikka Taketsuru Pure Malt 70cl

Το Taketsuru Pure Malt είναι μια σειρά από ουίσκι αναμεμειγμένης βύνης που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή μας Masataka Taketsuru, τον πρώτο Ιάπωνα που κατέκτησε την παραγωγή ουίσκι στη Σκωτία και έφερε αυτή την τεχνογνωσία πίσω στην Ιαπωνία. Αυτές οι εκφράσεις υπογραμμίζουν την πολυπλοκότητα και την ακρίβεια της ανάμειξης που κληρονομήθηκε από τη Masataka.

Πρόκειται για μια νέα έκφραση που κυκλοφόρησε το 2020. Ενώ παραμένει ένα λείο και ισορροπημένο αναμεμειγμένο βύνη, η φόρμουλα έχει βελτιωθεί για να επιδείξει περαιτέρω μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ κομψής απαλότητας και βαθιάς πολυπλοκότητας μαζί με πλούσια αίσθηση στο στόμα και καπνιστό.

Nikka Coffey Grain 70clNikka Coffey Malt 70cl

Το Coffey Still είναι η πρώτη κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνεχή που εφευρέθηκε από τον κ. Aeneas Coffey το 1830. Ο Masataka Taketsuru αποτίμησε το χαρακτηριστικό αυτού του τύπου στατικού, το οποίο διατηρεί τις γεύσεις των συστατικών και δημιουργεί επίσης μια ξεχωριστή υφή.
Τα Coffey Grain και Coffey Malt είναι τα ουίσκι των κόκκων της Nikka που δείχνουν την ομορφιά των Coffey Stills.
Το Coffey Grain παρασκευάζεται κυρίως από καλαμπόκι και αποστάζεται σε Coffey Still.
Οι σύνθετες, γλυκές και ώριμες γεύσεις αυτής της έκφρασης θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε ξανά την ομορφιά ενός ουίσκι με κόκκους.

Nikka Yoichi Single Malt 70cl

Το Yoichi Single Malt δείχνει τα χαρακτηριστικά του πρώτου αποστακτηρίου της Nikka που χτίστηκε το 1934. Ο ιδρυτής Masataka Taketsuru επέλεξε το Yoichi στο Hokkaido λόγω των παρόμοιων περιβαλλοντικών συνθηκών με τη Σκωτία, όπου έμαθε την παραγωγή ουίσκι.
Το Yoichi Single Malt περιγράφεται ως τολμηρό και δυνατό. Ευχάριστες νότες τυρφώνου και καπνιστής που προέρχονται από την παραδοσιακή άμεση απόσταξη με καύση άνθρακα, καθώς και μια λαμπερή υπόδειξη που παραδίδεται από το θαλασσινό αεράκι κατά τη διαδικασία γήρανσης.

Nikka Miyagikyo Single Malt 70cl

Το Miyagikyo Single Malt δείχνει τα χαρακτηριστικά του δεύτερου οινοπνευματοποιείου της Nikka που χτίστηκε το 1969. Ο ιδρυτής Masataka Taketsuru επέλεξε αυτόν τον ιστότοπο στα βουνά του Σεντάι, σε αντίθεση με το πρώτο του αποστακτήριο, το Yoichi, το οποίο βρίσκεται στην παράκτια περιοχή.
Το Miyagikyo Single Malt περιγράφεται ως μαλακό και φρουτώδες.
Χρησιμοποιώντας λιγότερο τύρφη βύνης, αυτό το ουίσκι αποστάζεται σε μια κατσαρόλα που θερμαίνεται με έμμεσο ατμό σε χαμηλή θερμοκρασία. Το Miyagikyo Single Malt έχει μια κομψή φρουτώδη και ξεχωριστό άρωμα με έντονη επιρροή στο βαρέλι Sherry.

Nikka 12 Years Old 70cl

Ένα αναμεμιγμένο ουίσκι που παρουσιάστηκε το 2014, η 80η επέτειος της Nikka Whisky.
Το έντιμο χρυσό έμβλημα που σχεδιάστηκε από τον Masataka Taketsuru το 1940 και το σχέδιο ασυμμετρικών φιαλών εμπνευσμένο από το “Kimono” δείχνουν τα στρώματα της παράδοσης.
Οι γεύσεις αυτού του ουίσκι έχουν σχεδιαστεί για να απεικονίζουν την ευγνωμοσύνη μας στην κληρονομιά. Χρησιμοποιώντας περισσότερα ουίσκι βύνης από τα ουίσκι κόκκων στη φόρμουλα, αυτή η έκφραση έχει βύνη και πλούσιες γεύσεις, ισορροπημένη με την απαλότητα και τη μυρωδιά του ουίσκι Coffey Grain.

Nikka Coffey Gin 70cl

Το Nikka Coffey Gin, το οποίο παράγεται σε φιάλες Coffey με βάση κριθάρι και καλαμπόκι, διαθέτει μια ποικιλία από ευχάριστα ζωντανά βότανα, όπως amanatsu, kabosu, shikuwasa και yuzu, καθώς και sansho πιπεριά, μεταξύ άλλων.

Η πολυπλοκότητα του Coffey Gin επιτυγχάνεται μέσω της τέλειας ισορροπίας μεταξύ 11 επιλεγμένων βοτανικών και της μεταξωτής υφής των αποσταγμάτων Coffey. Το έντονο και ευγενικό άρωμα που προέρχεται από τέσσερα είδη ιαπωνικών εσπεριδοειδών, Yuzu, Kabosu, Amanatsu και Shequasar, συγχαίρει τα παραδοσιακά βοτανικά τζιν με μούρα αρκεύθου, αγγελική, σπόρους κορίανδρου, φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού.
Υπάρχει επίσης μια πινελιά από μήλα, ένα φρούτο που σχετίζεται βαθιά με την ιστορία της Νίκα, ακολουθούμενη από ευχάριστα έντονες πινελιές από πράσινο ιαπωνικό πιπέρι Sansho στο φινίρισμα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Βότκα : Ιστορία , Διαδικασία , Δεδoμένα

Taste and Hospitality

Καταδύθηκε στο Υποβρύχιο Μουσείο Αγίας Νάπας ο Καρούσος (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

HUMOR: Το ριζικό re-launch των ετικετών της

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!