Νέα Νεα της Αγορας

Πάφος: Ζει τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων 40 χρόνων στην ιστορία του τουρισμού

Παρά τις προσπάθειες όλων για να περιοριστούν οι ζημιές από την πανδημία, οι τελευταίες εξελίξεις στην κατηγοριοποίηση των χωρών, αλλά και η επιδημιολογική εικόνα τόσο της Κύπρου όσο και σημαντικών χωρών πηγής τουρισμού, δυστυχώς “έριξε την αυλαία” του τουρισμού για το 2020, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου.

Όπως επεσήμανε, σε καταγραφή που ολοκλήρωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. Πάφου, ΣΤΕΚ και άλλους μεμονωμένους ξενοδόχους, διαφαίνεται ότι μόνο 3000 κλίνες περίπου θα είναι σε πλήρη λειτουργία για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο με άγνωστο το τι θα πράξουν για τους υπόλοιπους χειμερινούς μήνες.  

Η τουριστική Πάφος, συνέχισε ο κ. Χατζηγεωργίου, βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες, τις χειρότερες των τελευταίων 40 χρόνων από την περίοδο που ανέπτυξε τη βιομηχανία του τουρισμού. Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια τη χειμερινή περίοδο στην επαρχία Πάφου παρέμεναν σε λειτουργία, σημείωσε, πέραν του 50% των ολικών κλινών, δηλαδή, εξήγησε, 15,000 περίπου αδειούχες κλίνες, ενώ φέτος μόλις και αγγίζουν τις 3000.   
 
Παρ’ όλα αυτά η ΕΤΑΠ Πάφου ευελπιστεί όπως τους επόμενους μήνες δοθεί ένα τέλος στην πανδημία με την εύρεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έτσι ώστε το 2021 να αποτελέσει έτος έναρξης της ανάκαμψης.

Η τουριστική Πάφος συνεχίζει να είναι επικεντρωμένη στους στόχους της που είναι η αναβάθμιση της προσφερόμενης εμπειρίας, η διασφάλιση επαρκούς  αεροπορικής σύνδεσης και η λειτουργία του προορισμού σε ολόχρονη βάση, κατέληξε ο κ. Χατζηγεωργίου.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το ρούβλι θα απουσιάσει από την Ευρώπη – Εφιάλτης για τους προορισμούς, ευκαιρία για τους ταξιδιώτες

Taste and Hospitality

Νέα Υόρκη: Τον Σεπτέμβριο σηκώνουν ξανά αυλαία τα θέατρα στο Μπρόντγουεϊ

Taste and Hospitality

Επ. Αμμοχώστου: Κλείνουν ξενοδοχεία μετά το τριήμερο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!