Νέα Νεα της Αγορας

«Δεν πιέσαμε το προεδρικό να χαλαρώσει τα μέτρα…»

Αν δεν προσέξουμε τώρα και αν δεν περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερες στο άμεσο μέλλον, ανέφερε ο Γ.Γ του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής. Ο κύριος Τσιακκής τόνισε ότι το δίλημμα «υγεία ή οικονομία» δεν είναι καθόλου εύκολο. Ωστόσο, είπε «Πρωτεύει η υγεία της κοινωνίας η οποία εξάλλου είναι απαραίτητή για να κινείται και η οικονομία τους τόπου».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Μάριος Τσιακκής διαβεβαίωσε ότι από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), δεν έγινε κανένα «μαγείρεμα για χαλάρωση μέτρων προς την κυβέρνηση».

Η εν λόγω διευκρίνηση έγινε με δεδομένη τη ψιθυρολογία ότι ασκούνται πιέσεις προς το προεδρικό από διάφορους φορείς της οικονομίας, προκειμένου να χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού για να κινηθεί η αγορά.

Ο κ. Τσιακκής τόνισε ότι «Κανένας δεν είναι ευτυχής με το κλείσιμο της οικονομίας. Είμαστε αντιμέτωποι με μια απειλή και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα. Σαν ΚΕΒΕ δεν κάναμε παρέμβαση προς το Προεδρικό, ή προς Υπουργούς. Δεν είναι δουλειά μας εξάλλου. Υπάρχουν για τα θέματα λείψεις αποφάσεων για περιοριστικά μέτρα, ειδικοί οι οποίοι όπως φαίνεται συνυπολογίζουν και κοινωνικοοικονομικές παραμέτρους. Ωστόσο προφανώς και δικαιολογημένα τώρα φαίνεται ότι προέχει η αναχαίτιση της πανδημίας».

Για την περίοδο των γιορτών σε σχέση με την πανδημία ο Γ.Γ. του ΚΕΒΕ σημείωσε ότι  «Αν ελέγξουμε τον ιό στην προ του Χριστουγέννων περίοδο, τότε θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις αν το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση, να ανοίξουν κάπως στις γιορτές για να μπορέσουν να δουλέψουν».

Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Τσιακκή παρά το γεγονός ότι τα σχέδια ενισχύσεις του κράτους προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους είναι βοηθητικά, δεν μπορούν ωστόσο να καλύψουν τη ζημιά που έγινε και τα έξοδα που τρέχουν. «Ναι μεν το κράτος καλύπτει μέρος των εξόδων που έχουν οι επιχειρήσεις, αλλά αν δε δουλέψουν οι αγορές δεν καλύπτονται τα έξοδα ούτε αντισταθμίζει η ζημιά».

*Το ΚΕΒΕ είναι η οργάνωση των Κυπρίων επιχειρηματιών και εκτός από την προσφορά ενός μεγάλου φάσματος υπηρεσιών σ’ αυτούς, προωθεί τις απόψεις και θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου στην Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία. Τα μέλη του ΚΕΒΕ ξεπερνούν τις 8,000 και προέρχονται από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας αντιπροσωπεύοντας πέραν του 95% της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου. 140 και πλέον Επαγγελματικοί Σύνδεσμοι από τους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών (περιλαμβανομένου του Τουρισμού) ανήκουν στη δύναμη του ΚΕΒΕ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νέα κατηγοριοποίηση χωρών για ταξίδια – Τι αλλάζει

Taste and Hospitality

Νίκος Σιακόλας: Tα deals του εθνικού businessman

Τα ελληνικά νησιά που «σκοτώνονται» οι πλούσιοι να αγοράσουν λόγω κορωνοϊού (Βίντεο)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!