Νεα της Αγορας Νέες Αφίξεις

Αυτή η Eco-Vodka αφαιρεί το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα

Κάθε μπουκάλι βότκα της Air Co., που κυκλοφόρησε απορροφά τόσο διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα όσο οκτώ πλήρως αναπτυγμένα δέντρα, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Air Co. Gregory Constantine

“Με άλλα λόγια, κάθε μπουκάλι απομακρύνει μια λίβρα διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του” , λέει ο Constantine

Η βότκα, η οποία κοστίζει 65 $ για ένα μπουκάλι 750 ml, κατασκευάζεται από δύο μόνο συστατικά, το διοξείδιο του άνθρακα (αέριο του θερμοκηπίου) και νερό. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή βότκα, η οποία παρασκευάζεται συνήθως με ζύμωση σπόρων όπως καλαμπόκι, πατάτα και σιτάρι. Η παραγωγή ενός τυπικού μπουκαλιού βότκας θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπου 13 κιλά αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με την Fast Company, ενώ το προϊόν της Air Co. είναι αρνητικό στον άνθρακα, αφαιρώντας ένα κιλό άνθρακα από τον αέρα με κάθε φιάλη που παράγεται.

Η Air Co. αναφέρει ότι το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας (ανανεώσιμη ηλιακή) ηλεκτρική ενέργεια για να μετατρέπει τον άνθρακα από τον αέρα σε καθαρή αιθανόλη.

Σύστημα της Air Co. για τη σύλληψη διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα και τη μετατροπή του σε καθαρή αιθανόλη για τη δημιουργία βότκας.

Η διαδικασία της «εμπνέεται από τη φωτοσύνθεση στη φύση, όπου τα φυτά αναπνέουν CO2. Παίρνουν νερό και χρησιμοποιούν ενέργεια με τη μορφή ηλιακού φωτός για να κάνουν πράγματα όπως σάκχαρα και να κάνουν άλλους υδρογονάνθρακες υψηλότερης αξίας, με το οξυγόνο ως το μοναδικό υποπροϊόν. Το ίδιο πράγμα με τη διαδικασία μας: Το μόνο υποπροϊόν είναι το οξυγόνο », δήλωσε ο ηλεκτροχημικός και συνιδρυτής Stafford Sheehan στην Fast Company.

«Η διαδικασία χρησιμοποιεί τις ίδιες αρχές με τη φωτοσύνθεση στα φυτά, αλλά το κάνει πιο αποτελεσματικά» , λέει ο Constantine

Η τεχνολογία της Air Co. χωρίζει το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο και στη συνέχεια συνδυάζει το υδρογόνο με το διοξείδιο του άνθρακα (συλλέγεται από εργοστάσια κοντά στην έδρα του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης), το οποίο δημιουργεί αλκοόλ και νερό, εκπέμποντας μόνο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια το νερό απομακρύνεται με απόσταξη, αφήνοντας πίσω το αλκοόλ. Η Air Co. λέει ότι η βότκα της είναι επίσης απαλλαγμένη από ακαθαρσίες που μπορούν να μείνουν πίσω από τους κόκκους που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή παραγωγή βότκας.

Ο Constantine λέει ότι το πρόβλημα με τον τρόπο παραγωγής της παραδοσιακής βότκας είναι η ζύμωση των σιτηρών. Για να γίνει αυτό, ο Κωνσταντίνος λέει ότι οι εταιρείες οινοπνεύματος πρέπει να καλλιεργούν χιλιάδες στρέμματα γης για καλαμπόκι, πατάτες ή σιτάρι. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, τα προϊόντα σιτηρών συμβάλλουν στο 3% των αερίων του θερμοκηπίου από την κατανάλωση τροφίμων στα νοικοκυριά των ΗΠΑ.

Συνιδρυτές της Air Co. Stafford Sheehan και Gregory Constantine

Η Air Co. ιδρύθηκε το 2017 από τον Constantine, πρώην στέλεχος της εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών και μπύρας Diageo και ο Sheehan, που είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου. στη χημεία από το Πανεπιστήμιο Yale. Το ζευγάρι συναντήθηκε σε μπαρ στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού Forbes 30 Under 30 το 2016.

Ο Constantine λέει ότι ενδιαφερόταν να συνεργαστεί με τον Sheehan αφού έμαθε για το σύστημα που δημιούργησε στο Yale που μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε αλκοόλ.

Η βότκα είναι το πρώτο προϊόν της Air Co., λέει ο Constantine, αλλά ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να γίνει μια επιχείρηση καταναλωτικού τρόπου ζωής που κάνει αρώματα και είδη καθαρισμού σπιτιού χρησιμοποιώντας καθαρή αιθανόλη κατασκευασμένη από διοξείδιο του άνθρακα για να βοηθήσει στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου στο μέλλον .

Ωστόσο, η ιδέα της Air Co. για τη μετατροπή του άνθρακα σε αλκοόλ δεν είναι νέα. Το 2017, Ph.D. φοιτητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delf στην Ολλανδία βρήκαν επίσης έναν τρόπο να κάνουν το αλκοόλ από τον αέρα.

Επιπλέον, στη Φινλανδία άνοιξε ένα ζυθοποιείο αρνητικό στον άνθρακα που χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα για την παραγωγή μπύρας.

Η Constantine λέει ότι για να ξεκινήσει η Air Co. κυκλοφορεί μόνο το προϊόν της σε μερικά επιλεγμένα μπαρ και εστιατόρια στη Νέα Υόρκη με σχέδια για επέκταση σε λιανοπωλητές . Η Air Co. δεν θα αποκάλυπτε πόσο κοστίζει για να φτιάξει ένα μπουκάλι της βότκας της, και απομένει να δούμε ποιος θα είναι πρόθυμος να πληρώσει για μία φιλική προς το περιβάλλον βότκα.

Το σύστημα μετατροπής άνθρακα της Air Co. έχει λάβει βραβεία από τη NASA, τα Ηνωμένα Έθνη.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Καμιά ακύρωση για ταξίδια στην Ελλάδα

Taste and Hospitality

Αυτές οι ευρωπαϊκές χώρες προωθούν τα διαβατήρια εμβολιασμού

Taste and Hospitality

Αγία Νάπα: Διαγωνισμός για αναβάθμιση τριών καταδυτικών σημείων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!