Διοίκηση Τάσεις

Food Trends: Τα πιάτα που βρίσκονται παντού στο Instagram

Η δεκαετία του 2010 μας έφερε φαγητό σε σχέδιο μονόκερων, βάφλες με φούσκα, πράσινο τσάι παντού και πολύ λιωμένο τυρί. Εκτός από το τροφές με βάση το κρέας στο Instagram, είδαμε ζωμούς από οστά έως σφαίρες από καφέ. Είναι ασφαλές να πούμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που κάνει άλματα στην κουλτούρα του φαγητού.

Αλλά είναι η αειφορία, η λέξη-κλειδί που μας έρχεται από το 2019, που έχει τεράστιο αντίκτυπο στις επερχόμενες τάσεις της επόμενης χρονιά, όπως ακριβώς και το 2020. Το «Greta effect» είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί. Από τους πιο υπεύθυνους τρόπους κατανάλωσης και παρασκευής φαγητού και πραγματικά γνωρίζοντας από πού προέρχεται το φαγητό, μέχρι την συσκευασία, εδώ είναι οι κορυφαίες τάσεις φαγητού που κυριάρχησαν- και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στο Instagram, σύμφωνα με το thehandbook.com

Μενού Omakase

Πρόκειται για μια ιαπωνική τάση τροφίμων που ονομάζεται Omakase και σημαίνει “Θα το αφήσω σε εσάς”. Στην πράξη, λοιπόν, θέτει τη μοίρα του δείπνου σας στα χέρια του σεφ. Συνήθως, μια υπόθεση πολλαπλών πιάτων, από ορεκτικά έως επιδόρπια, δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα πιο νόστιμα, πιο περίεργα και πιο υπέροχα πιάτα που έχει να προσφέρει ο σεφ.

Μύλοι μπαχαρικών

Χρησιμοποιήστε αγνά μπαχαρικά και επενδύστε σε ένα μύλο μπαχαρικών κουζίνας – υπάρχει ένας πλούτος μύλων χειρός και φανταχτερών ηλεκτρονικών μύλων που προσφέρονται, ιδανικοί για να δημιουργήσετε τα δικά σας μείγματα υπογραφής με οποιαδήποτε γεύση επιθυμείτε.

Micro-ιχνηλασιμότητα

Τώρα είναι η ώρα να μην ξέρετε μόνο τι υπάρχει στο φαγητό σας, αλλά ακριβώς από πού προέρχεται. Η micro -ιχνηλασιμότητα αναμένεται να κυριαρχήσει και στο μέλλον με πολλές μάρκες να προσθέτουν κώδικες παρακολούθησης σε προϊόντα, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ανακαλύψουν ακριβώς από πού προέρχονται τα τρόφιμά τους.

Χαμηλά σε αλκοόλ και μη αλκοολούχα ποτά

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, ένας στους πέντε millenials επιλέγει να μην πίνει αλκοόλ το 2020, ενώ ένας στους πέντε ενήλικες λέγεται ότι είναι φανατικά εναντίον του αλκοόλ.

Φιστίκια

Ξεχνάμε τα αμύγδαλα από δω και στο εξής. Τα φιστίκια αναμένεται να είναι η επόμενη τάση με μεγάλο αντίκτυπο. Το διαδικτυακό κατάστημα μαγειρικής Sous Chef αποκάλυψε ότι το φυστίκι ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος όρος αναζήτησης σε ολόκληρο τον ιστότοπο του και πιο συγκεκριμένα, το Pistachio Paste ήταν ένας από τους 10 κορυφαίους όρους αναζήτησης καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Η απαλή, πλούσια πάστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παρασκευάσματα, από παγωτά έως αλμυρά πιάτα, dressing σαλάτας έως στιφάδο εμπνευσμένα από τη Μέση Ανατολή.

Star Fruit

Θα μπορούσε το Star Fruit να είναι ο νέος καρπός; Λοιπόν, χάρη στο αισθητικά ευχάριστο σχήμα του, είναι ιδανικό για Ινσταγκραμικά πιάτα. Και τι δημιουργείται από την τέλεια φωτογραφία για το Instagram; Ένα νέο food trend. Από την κορυφή των μπολ smoothie έως τις φρουτοσαλάτες και τα φαγητά, το Star fruit αναμένεται να κλέψει την παράσταση, ενώ, ταυτόχρονα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες , βιταμίνη c και χαμηλές θερμίδες.

Μανιτάρια Reishi

Είτε βυθίζονται στο νερό για να φτιάξετε τσάι είτε για να μαγειρέψετε, με τον παραδοσιακό τρόπο, τα μανιτάρια reishi είναι η τελευταία ανατολική τάση φαγητού που χτυπά τη Δύση. Έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό στην Ανατολική ιατρική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η Uber Eats τα είδε να εμφανίζονται σε πολλά μενού.

Βασιλική Πούλου / cabare.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!



Related posts

H τραγική ιστορία της μαγείρισσας που έσπειρε τη σαλμονέλα στους Νεοϋορκέζους

Είναι πολλά τα χρόνια χωρίς τον Άντη…(ΑΦΙΕΡΩΜΑ/BINTEO)

Μαρίνα Λεμεσού: Στις πιο Instagrammed μαρίνες στον κόσμο (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!