Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Τα δέκα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια μπορεί να είναι τα πιο καλά φυλασσόμενα μέρη στον κόσμο; Εγκαταστάσεις που κρύβουν μέσα τους επτασφράγιστα μυστικά, πλούτη κι όχι μόνο! Η φύλαξη τους τείνει να φτάσει στα όρια της… επιστημονικής φαντασίας, ενώ οι πραγματικές αλήθειες που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία τους, ενδεχομένως να μην γίνουν ποτέ γνωστές.

Λευκός Οίκος

Ο χώρος κατοικίας και εργασίας του «Πλανητάρχη» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτήρια του πλανήτη. Ο Λευκός Οίκος είναι ο ορισμός αυτού που λέμε «φρούριο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τίποτα δεν επιτρέπεται να πετάξει μέχρι και σε απόσταση 15 μιλίων από αυτόν, ενώ διαθέτει 147 αλεξίσφαιρα παράθυρα, τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα ώστε να αντέξουν πολλαπλές επιθέσεις από ημιαυτόματα όπλα. Ένα κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, μια ομάδα SWAT είναι πάντα στην οροφή του, ενώ υπάρχουν και 1.300 πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.

Σε όλη την πόλη της Ουάσινγκτον είναι τοποθετημένοι εκτοξευτές πύραυλοι επιφάνειας-αέρος, ενώ στην οροφή του κτηρίου υπάρχει επίσης ένα εξελιγμένο ραντάρ που παρακολουθεί τα πάντα γύρω από τον Λευκό Οίκο. Επίσης, υπέρυθρες κάμερες παρακολουθούν την περίμετρο και μπορούν να εντοπίσουν την παραμικρή αλλαγή θερμοκρασίας!

Area 51

Είναι η περιοχή, με την οποία το Hollywood είχε πάθει… εμμονή, εκμεταλλευόμενο φυσικά τις φήμες που ήθελαν την Κυβέρνηση των ΗΠΑ να φυλάσσει εκεί δείγματα εξωγήινης ζωής. Για πολλά χρόνια κανείς δεν ήταν σίγουρος αν υπήρχε στην πραγματικότητα, μέχρι να το επιβεβαιώσει η CIA, διαψεύδοντας φυσικά τα πάντα περί… εξωγήινων.

Όπως και να έχει μιλάμε για το κορυφαίο μυστικό μέρος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο βρίσκεται στο Νέο Μεξικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν δεν υπάρχει ρητή άδεια κανείς δεν μπορεί έστω να πλησιάσει την Area 51, όπου πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι γίνονται μυστικά κυβερνητικά πειράματα!

Όσο μπορεί να δει κάποιος, θα αντικρίσει ένα φράκτη με πύλες έκρηξης και πορτοκαλί πόλους που οριοθετούν την περιοχή, ενώ σημάνσεις κάνουν ξεκάθαρο ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες. Βέβαια, τα μέτρα ασφαλείας είναι πραγματικά δρακόντεια μέσα στη στρατιωτική περιοχή, εκεί όπου απαγορεύεται να πετάξει σχεδόν κάθε αεροσκάφος. Ακόμα και εκείνα της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στις κοντινές βάσεις.

Φυλακή ADX

Για όσους δεν γνωρίζουν, η φυλακή ADX που βρίσκεται στο Κολοράντο «φιλοξενεί» τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, τους… χειρότερους από τους κακούς τούτου του κόσμου. Μόνο έκπληξη δεν αποτελεί, λοιπόν, ότι θεωρείται ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα μέρη του κόσμου. Η περιγραφή ενός πρώην φύλακα της ADX τα λέει όλα για το συγκεκριμένο μέρος, το οποίο χαρακτήρισε ως την «καθαρότερη εκδοχή της κόλασης».

Με τα λίγα που γνωρίζουμε, τα κελιά είναι ηχομονωτικά και τα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από σκυρόδεμα. Επίσης, τα παράθυρα είναι τεσσάρων τετραγωνικών εκατοστών και βλέπουν μόνο προς τον ουρανό, έτσι ώστε οι τρόφιμοι να μην γνωρίζουν καν που βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις.

Ζώνη DMΖ

Τα πιο προστατευμένα σύνορα στον κόσμο! Είναι αυτά που χωρίζουν τη Βόρεια Κορέα με τη Νότια Κορέα. Μιλάμε για μια λωρίδα γης που είναι γνωστή ως ζώνη DMZ κι είναι οχυρωμένη κι από τις δύο πλευρές. Υπάρχουν παντού συρματοπλέγματα και ηλεκτρικοί φράκτες ενώ έχουν τοποθετηθεί εντός της δεκάδες χιλιάδες νάρκες.

Fort Knox

Η εγκατάσταση του Στρατού των ΗΠΑ που βρίσκεται στο Κεντάκι έχει μέσα της χιλιάδες τόνους χρυσού. Επίσης, φημολογείται ότι «φιλοξενεί» κι ορισμένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα της ιστορίας, όπως είναι η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας κι ο αγγλικός καταστατικός χάρτης ή Magna Carta όπως είναι ευρύτερα γνωστός. Μιλάμε για ένα πραγματικό στρατιωτικό «φρούριο», καθώς διαθέτει 30.000 στρατεύματα και τουλάχιστον 300 άρματα μάχης, ελικόπτερα και πυροβολικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τοίχοι του είναι κατασκευασμένοι από γρανίτη, ο οποίος είναι επενδεδυμένος με τσιμέντο, ατσάλι και πυρίμαχο υλικό.

Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι το κεντρικό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ένα από τα 12 κτήρια της. Στο θησαυροφυλάκιο του κτηρίου λέγεται ότι φυλάσσεται το 25% του χρυσού που υπάρχει στον κόσμο! Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να πούμε κάτι άλλο για να καταλάβει κάποιος γιατί έχει περίοπτη θέση στη λίστα.

Το σύστημα ασφαλείας του θησαυροφυλακίου της Τράπεζας έχει πολλά επίπεδα και μεταξύ άλλων πλαίσιο χάλυβα και σκυροδέματος 140 τόνων, δημιουργώντας έτσι αεροστεγή και στεγανή σφράγιση. Μέσα χωρίζεται σε διαμερίσματα, τα οποία ασφαλίζονται με λουκέτα και συνδυαστικές κλειδαριές, αλλά και χρονικές κλειδαριές ενώ υπάρχει και σφραγίδα από τον ελεγκτή.

Επίσης, διαθέτει τοίχους από οπλισμένο σκυρόδεμα από χάλυβα, αισθητήρες κίνησης και φυσικά εξελιγμένες κάμερες παρακολούθησης. Πέρα απ’ όλα αυτά, υπάρχει το σύστημα ασφαλείας του κτιρίου, όπως φυσικά κι ένοπλη αστυνομική δύναμη που ανήκει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρτ

Ένα από τα πιο περίεργα μέρη της συγκεκριμένης λίστας! Μιλάμε ουσιαστικά για ένα θησαυροφυλάκιο, το οποίο συμμετέχει στο παγκόσμιο δίκτυο αποθήκευσης σπόρων. Κατασκευάστηκε το 2008 στο άγονο νησί Σπιτσμπέργκεν που είναι σε απόσταση 1120 χιλιομέτρων από τον Βόρειο Πόλο και στόχος του είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.

Η περιοχή, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό καλύπτεται από μόνιμο πάγο κι είναι ιδανική για μακροχρόνια αποθήκευση σπόρων. Η εγκατάσταση μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 4.5 εκατομμύρια διαφορετικές ποικιλίες σπόρων, οι οποίες συσκευάζονται σε τρία πακέτα φύλλων αλουμινίου και σφραγίζονται με θερμότητα για να αποκλειστεί η υγρασία.

Η είσοδος της σήραγγας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτρέψει το χτύπημα ενός πυραύλου, ενώ υπάρχουν πέντε επίπεδα κλειδωμένων θυρών ασφαλείας μεταξύ της και των σπόρων.

RAF Menwith Hill

Η εγκατάσταση στο Βόρειο Γιορκσάιρ της Αγγλίας θεωρείται ο μεγαλύτερος ηλεκτρονικός σταθμός παρακολούθησης του πλανήτη. Χρησιμοποιείται ως επίγειος σταθμός για μεγάλο αριθμό δορυφόρων που ανήκουν στο Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης των ΗΠΑ, ενώ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου λειτουργούσε ως βάση για την παρακολούθηση σοβιετικών επικοινωνιών. Επίσης, ακούγεται ότι συνδέεται με το παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης της NSA.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει στ’ αλήθεια τι συμβαίνει μέσα στην εγκατάσταση, παρά μόνο ότι υπάρχουν πολλά και άκρως απόρρητα δεδομένα. Μέλη από ομάδες ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και πολιτικοί ζήτησαν να υπάρξει διαφάνεια για το περιεχόμενο του, αλλά η βρετανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα εθνικά μέτρα ασφαλείας δεν μπορούν να αποτελέσουν θέμα συζήτησης.

Αποστολικό Αρχείο Βατικανού

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτελεί ένα μυστήριο, με δεδομένο ότι ουσιαστικά έχει… αποκοπεί από τον πολιτισμό. Πρόσβαση έχουν μόνο ακαδημαϊκοί και υψηλόβαθμοι κληρικοί. Οι θεωρίες για τα απόρρητα που υπάρχουν εκεί μέσα είναι πολλές, ωστόσο κανείς δεν έχει μπορέσει να λύσει το αίνιγμα ενός μέρους που κρατάει εδώ κι έναν αιώνα.

Από το ότι εκεί κρύβονται Ευαγγέλια που έρχονται σε αντίθεση με τη Βίβλο, μέχρι ότι υπάρχουν μέσα σχέδια για την παγκόσμια κυριαρχία. Μάλιστα, σε ορισμένους κύκλους των Μορμόνων κυκλοφορεί ένας αστικός μύθος ότι στο συγκεκριμένο μέρος κρύβονται βιβλία της Αγίας Γραφής, στα οποία επιβεβαιώνεται ότι η θρησκεία τους είναι αληθινή.

Bold Lane Car Park

Μπορεί ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων να συμπεριληφθεί στα πιο καλά φυλασσόμενα μέρη στον πλανήτη; Κι όμως ναι! Η συγκεκριμένη εγκατάσταση στο Ντέρμπι της Αγγλίας είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο κι ενώ μάλιστα παλαιότερα ήταν ένα από τα πιο κακόφημα σημεία της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο σύναψε συνεργασία με την Park Safe το 1997 και τα πάντα άλλαξαν! Η δεύτερη εφάρμοσε μια σειρά από μέτρα και αναβαθμίσεις

Ο πελάτης που θα αφήσει το αμάξι του εκεί λαμβάνει ένα εισιτήριο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον χώρο στάθμευσης. Κάθε κόμβος διαθέτει αισθητήρες οριζόντιας και κάθετης κίνησης, οι οποίοι παραμένουν ενεργοί μέχρι να επιστρέψει ο οδηγός.

Η πρόσβαση στο κτήριο γίνεται μόνο με τη χρήση του εισιτηρίου, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει άμεσο κλείσιμο όλων των εξόδων σε περίπτωση συναγερμού. Παράλληλα, το σύστημα ασφαλείας περιλαμβάνει 190 κάμερες CCTV και ηλεκτρονικούς χάρτες για να παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις των πεζών γύρω από τον χώρο.

pronews.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεκάδες καταγγελίες χθες – Δεν άντεξαν την «επόμενη» μέρα

Taste and Hospitality

Όαση Φαγιούμ: Το καλά κρυμμένο μυστικό της Αιγύπτου (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Yπ.Οικονομικών: «Αδιανόητο αν ιδιοκτήτης κυνηγήσει επιχείρηση για το ενοίκιο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!