Νέα Νεα της Αγορας

Κύπριοι κυνηγοί – Οι «φονιάδες» του περιβάλλοντος…στην πρώτη γραμμή

«Τρώνε την ύπαιθρο και καταστρέφουν το περιβάλλον και την άγρια ζωή τα φωτοβολταϊκά πάρκα. Σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε να δούμε πράσινα σημεία». Με αυτό τον τρόπο ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών  Άριστος Αριστείδου αναφέρετε στις 1617 αιτήσεις για νέα φωτοβολταϊκά πάρκα στην φύση και με ήδη αρκετές χιλιάδες στρέμματα να έχουν ήδη καταστραφεί.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:        

https://www.facebook.com/cyprushunters/posts/3383497671876230

Αν και δεν έχω φάει ποτέ στη ζωή μου σούβλα, λαγό, ζώο δίποδο, τετράποδο!, οι παππούδες μου και ο πατέρας μου ήταν κυνηγοί. Και δεν είναι ούτε ήταν «φονιάδες» του περιβάλλοντος όπως «βολεύονται» κάποιοι να τους αποκαλούν. O κυνηγετικός κόσµος αποτέλεσε την κοινωνική ομάδα, που πρώτη πίεσε και πέτυχε να θεσπισθούν οι πρώτες προστατευτικές διατάξεις της νεότερης Κύπρου για την άγρια πανίδα. Αυτό ισχύει από τη δεκαετία του 1920, µε επιχειρήματα προς προστασία της άγριας ζωής ανά το Παγκόσμιο.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συνταγματική υποχρέωση του κράτους, γι’ αυτό οι Κυνηγετικές Οργανώσεις ως φορείς που δραστηριοποιούνται ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και τίθενται υπό την άμεση εποπτεία και έλεγχο των Κρατικών Υπηρεσιών.

Ας αναζητήσουμε τις δικές μας ευθύνες ο καθένας ξεχωριστά για το πώς έχουμε καταστρέψει στην κυριολεξία το περιβάλλον.   Οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και γενικότερα, η καταστροφή του περιβάλλοντος αποτελούν μείζονα θέματα για τον άνθρωπο και την επιβίωσή του. Έτσι δεν είναι;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανά τον πλανήτη ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ξηρασίες, πλημμύρες, σεισμούς. Χρόνια τώρα η ανθρωπογενής δραστηριότητα – κυρίως μέσω της καύσης των ορυκτών καυσίμων – οδήγησε σε αύξηση των συγκεντρώσεων των αερίων του θερμοκηπίου (διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο, μονοξείδιο του αζώτου και φθοριούχα αέρια) στην ατμόσφαιρα, με άμεσο επακόλουθο την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στην επιφάνεια της Γης.

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με την ουσία και ας σταματήσουμε να «στοχοποιούμε» οργανωμένες ομάδες που με νομοσχέδια, συνεργασίες κρατικές δίνουν τους δικούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο, το κυνήγι προϋπήρχε από τα αρχαία χρόνια και δεν είδα καμία «παρεμβολή» στην ανάπτυξη του πλανήτη.

Ως κύπριοι πάντα «ανακαλύπτουμε την τασσινόπιτα» και βρίσκουμε εύκολους στόχους για αμπελοφιλοσοφίες. Επί της ουσίας καταγγείλετε όποιον παρανομεί. Προσωπικά τα «περιβαλλοντικής συνείδησης» σε αναρτήσεις τα διαβάζω βερεσέ αφού τα περισσότερα αποτελούν «τροφή» για ημερήσια κατανάλωση και ΜΟΝΟ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Lordos Plastics: Ανέσυρε πλαστικά βάρους 150kg από το βυθό

Taste and Hospitality

Συνεχίζει το άνοιγμα του Βαρωσιού και «δικαιώματα» στο ΕΒΚΑΦ

Taste and Hospitality

Το «σούπερ γιοτ των αιθέρων» της Lufthansa -Με ντισκοτέκ, γυάλινο δάπεδο και μπαλκόνι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!