Νέα Νεα της Αγορας

Όμηρος της πανδημίας η εστίαση…αφού μασάμε χωρίς μάσκα!

Απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21.00 και 05.00 και λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 19.00, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο κ. Ιωάννου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου του καθολικού lockdown, καθώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο αναχαίτισης της πανδημίας, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι ο ίδιος επιθυμεί να ωραιοποιήσει την εικόνα. Επιπλέον, τα έκτακτα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 30/11/2020 (01.00πμ) έως τις 13/12/2020 (μεσάνυχτα) και θα είναι παγκύπρια.

Γιατί η εστίαση

Σύμφωνα Έλληνες επιδημιολόγους (από τους Ε/Κ επιδημιολόγους δεν ακούσαμε τόσο «τεκμηριωμένη άποψη», οι κλειστοί χώροι, όπου η μάσκα δε χρησιμοποιείται λόγω κατανάλωσης φαγητού και ποτού, αποτελούν μεγάλες αλυσίδες μεταδόσεων του ιού. Η μετάδοση του κορωνοϊού σε κλειστό χώρο συγκριτικά με ανοιχτό, όταν κάποιος δε φοράει μάσκα, είναι έως και δέκα φορές μεγαλύτερη.

Τους λόγους που αποφασίστηκε το «λουκέτο» στην εστίαση εξήγησε και ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Κάνουμε αυτό που μας προτείνουν οι επιδημιολόγοι μας και δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό, τι γίνεται παγκόσμια. Έχουμε φτάσει σε μία φάση που πρέπει να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις, αποφάσεις που αφορούν και το ζήτημα της εστίασης, που αφορούν και το ζήτημα των αθλητικών δραστηριοτήτων. Δε στοχοποιούμε καμία κατηγορία επαγγελματιών ή κλάδων. Αυτό που κάνουμε είναι να δώσουμε χώρο και να προασπίσουμε το σύστημα υγείας, γιατί αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή», σημείωσε.

P.s Όσοι βρεθείτε σε καφετέριες και εστιατόρια μασάτε και βάλτε ταυτόχρονα την μάσκα. Ο covid είναι πονηρός και από τις 7 και μπρος κυκλοφοράει για “πνιγμό”. Κύρια φωτο η εναλλακτική λύση ξένων για φαγητό σε εστιατόριο χωρίς της απειλή μόλυνσης από μολυσμένο αέρα στο εσωτερικό του χώρου. (today)

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεν φαντάζεστε πόσα Mazda R360 Coupe πουλήθηκαν σε μία ημέρα

Taste and Hospitality

«VAROSHA»: Eντυπωσιακό τραγούδι των Λευκορώσων, Main-De-Gloire με αναπαράσταση της εισβολής (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπισκότα Φρου Φρου vs Rolandos Enterprises – H δικαστική «δικαίωση»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!