Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ryanair: Η στρατηγική κίνηση που απειλεί τους ανταγωνιστές της

Η Ryanair θα χρησιμοποιήσει την οικονομική της ευμάρεια για να προχωρήσει στην αντεπίθεση μετά την πανδημία

H Ryanair έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του σχεδίου της για δυναμική επιστροφή μετά την πτώση που επέδειξαν οι εναέριες συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, «αρπάζοντας» πολύτιμο χώρο στα αεροδρόμια τη στιγμή που οι αντίπαλοί της τρέχουν να προλάβουν άδειες θέσεις.

Η ιρλανδική εταιρεία πρόκειται να ενισχύσει το στόλο της με 210 737 Max της Boeing μέσα στην επόμενη τετραετία, έτσι ώστε να επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον CEO Μάικλ Ο’Λίρι. 

«Τα αεροδρόμια του Αμστερνταμ, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας που έχουν δεχθεί τεράστιες μειώσεις σε χωρητικότητα είναι και ο στόχος μας. Βρισκόμαστε ήδη σε συνομιλίες μαζί τους και θα βασίζονται πάνω μας για την επιστροφή τους στην κανονικότητα».

Η μεγαλύτερη σε αποτίμηση εταιρεία της Ευρώπης θα χρησιμοποιήσει την οικονομική της ευμάρεια για να προχωρήσει στην αντεπίθεση μετά την πανδημία. Οι αεροπορικές συγκοινωνίες προφανώς και επέδειξαν τρομακτική πτώση το 2020 λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, και οι περισσότερες αεροπορικές προσπαθούν να μειώσουν τα κόστη τους. Η Ryanair παρήγγειλε 75 νέα αεροσκάφη.

Την περασμένη εβδομάδα και μόνο η εταιρεία άνοιξε γραφεία στη Βενετία και το αεροδρόμιο Beauvais στο Παρίσι. Σκοπεύει να έχει 18 προορισμούς από την ιταλική πόλη.

Το «κλειδί» για τη νέα στρατηγική είναι το ίδιο το 737 Max το οποίο, σύμφωνα με τον Ο’Λίρι, χρησιμοποιεί 16% λιγότερα καύσιμα από τον τωρινό στόλο των 737 της Ryanair, είναι λιγότερο θορυβώδες και έχει 8 περισσότερες θέσεις. Ο Ο’Λίρι ποντάρει πως τα αεροσκάφη θα του δώσουν το πάνω χέρι στην επιστροφή των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Με την εταιρεία ταξιδίων Thomas Cook και την βρετανική Flybe να έχουν κλείσει, και με το κλείσιμο της εταιρείας της Lufthansa, Germanwings τη στιγμή που και η νορβηγική Air Shuttle ASA έχει «πατώσει», ο Ο’Λίρι βλέπει διανοιγμένες πολλές ευκαιρίες.

>>> Bloomberg στην ελληνική <<<

Πρόκειται για ρίσκο, σύμφωνα με αναλυτές της Agency Partners, αλλά η Ryanair είχε πολύ καλές εκπτώσεις στην αγορά των αεροσκαφών από την Boeing.

H κύρια απειλή για τη Ryanair μπορεί να είναι η Wizz, εταιρεία με βάση τη Βουδαπέστη, η οποία επεκτείνεται προς δυσμάς, κλείνοντας συμφωνίες με αεροδρόμια όπως αυτό του Gatwick του Λονδίνου. Η Wizz έχει παραγγείλει 255 Airbus SE μέχρι το 2026, και επενδύσει στα Airbus A321neo το οποίο έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με το 737 Max, σύμφωνα με τον αναλυτή της Sanford C. Bernstein, Ντάνιελ Ρέσκα.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Συνάντηση με τον Έπαρχο Λεμεσού ζητούν οι ναυαγοσώστες

Taste and Hospitality

Πολυτέλεια για λίγους το πρωϊνό γεύμα -Σε υψηλό 10ετίας το κόστος

Taste and Hospitality

Οι εικόνες θυμίζουν τον θάνατο της Νταϊάνα, λέει ο Έλληνας σεφ της βασιλικής οικογένειας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!