Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

3 πράγματα που ποτέ, μα ποτέ, δεν πρέπει να κάνεις με το bourbon

To bourbon μπορεί να αποτελέσει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα για τους πραγματικούς drinkers. Υπάρχουν αρκετοί κανόνες αλλά λίγοι από αυτούς μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν να μεγιστοποιήσεις την απόλαυση του αμερικάνικου ουίσκι. Τα πρέπει είναι αρκετά, γι’ αυτό κι εμείς θα επικεντρωθούμε στα τρία πιο απλά “Dont’s”.

Μην ξοδέψεις πάνω από €50 για μια φιάλη

Μην το πάρεις ακριβώς τοις μετρητοίς, υπάρχουν ασφαλώς και εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει φίλος του ουίσκι που δεν θα ήθελε να έχει στα χέρια του κάποια στιγμή ένα μπουκάλι Pappy Van Winkle (η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 2 χιλιάρικα). Αλλά, γενικά μιλώντας, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξεπαραδιαστείς για να βρεις ένα αυθεντικό bourbon που να πίνεται. Και αυτό είναι κάτι που μπορείς να προμηθευτείς ακόμη και με λιγότερα από €30.

Δεν χρειάζεται να το πίνεις (μόνο) σκέτο

Πολλοί πουριτανοί φίλοι του ποτού πιστεύουν πως τα καλά spirits αξίζουν να πίνονται αποκλειστικά σκέτα. Ακόμη και η προσθήκη πάγου μπορεί να αποτελέσει γι’ αυτούς ύβρη χειρίστου είδους – σαν να βρίζει ένας Ολυμπιακός τον Τζιοβάνι ή τον Σπανούλη ας πούμε. Στην περίπτωση του bourbon και εντελώς σε αντίθεση με τον Βασίλη ή τον Βραζιλιάνο μάγο, το ποτό δεν έχει μόνο έναν τρόπο για να εξεταστεί. Πολύ περισσότερο για να το πιει κάποιος. Μην φοβάσαι λοιπόν να βάλεις πάγο. Μη διστάσεις καν να δοκιμάσεις ένα cocktail αν σου φαίνεται νόστιμο – υπάρχουν χιλιάδες cocktails με bourbon  και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Θέλεις να το πας και ένα βήμα πιο πέρα; Υπάρχουν ακόμη και γλυκά με bourbon.

Μην λες στους άλλους πώς πρέπει να το πιουν

Υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που πρήζουν παπάρια και οι άλλοι. Μην γίνεις σαν αυτούς της πρώτης κατηγορίας, όσο κι αν αγαπάς το ποτό και έχεις κατασταλάξει στα γούστα σου πάνω σε αυτό. Δεν χρειάζεται να κρίνεις τις προτιμήσεις των άλλων ακόμη και στο bourbon. O καθένας το πίνει όπως ακριβώς τον ευχαριστεί. Απόλαυσε λοιπόν το (μάλλον) εντελώς σκέτο ποτό σου και άσε τον άλλον να το πιει όπως γουστάρει.

Του Μπάμπη Δούκα

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τί είναι τραγανό κρασί;

Taste and Hospitality

Γαρίδες: Η τέλεια συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Taste and Hospitality

Λουκούμι τριαντάφυλλο από την Ιωάννα Μόσχου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!